מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"
המרכיבים
- 240 מ"ל מים
- 100 גרם חמאה
- 2 כפיות מלח
- 260 גרם קמח
- 1 כף חרדל חלק
- 2 כפות עירית קצוצה
- 1 כף פטרוזיליה
- 1 כף גבינת אמנטל מגוררת
- 5 ביצים
לטיגון
- שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות
- כמה ענפי טימין טריים
אופן ההכנה
- שמים בסיר מים, חמאה וכפית מלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח, מערבבים ברציפות עד שהבצק נפרד מהדפנות. ממשיכים לערבב כמה דקות.
- מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים חרדל, עשבי תיבול ואת כפית המלח הנותרת.
- במהירות הכי איטית מוסיפים שלוש ביצים אחת אחרי השנייה.
- מגבירים מהירות ומוסיפים שתי ביצים אחת אחרי השנייה.
- מעבירים לשק זילוף. מצננים חצי שעה.
- מזליפים מהתערובת לסיר עם מים רותחים ומבשלים עד שהניוקי צפים. מסננים.
- מחממים מחבת עם שמן זית, שום וטימין, מוסיפים את הניוקי ומקפיצים כמה שניות.