מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"

המרכיבים

  • 240 מ"ל מים
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפיות מלח
  • 260 גרם קמח
  • 1 כף חרדל חלק
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 1 כף פטרוזיליה
  • 1 כף גבינת אמנטל מגוררת
  • 5 ביצים

לטיגון

  • שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • כמה ענפי טימין טריים

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר מים, חמאה וכפית מלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח, מערבבים ברציפות עד שהבצק נפרד מהדפנות. ממשיכים לערבב כמה דקות.
  2. מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים חרדל, עשבי תיבול ואת כפית המלח הנותרת.
  3. במהירות הכי איטית מוסיפים שלוש ביצים אחת אחרי השנייה.
  4. מגבירים מהירות ומוסיפים שתי ביצים אחת אחרי השנייה.
  5. מעבירים לשק זילוף. מצננים חצי שעה.
  6. מזליפים מהתערובת לסיר עם מים רותחים ומבשלים עד שהניוקי צפים. מסננים.
  7. מחממים מחבת עם שמן זית, שום וטימין, מוסיפים את הניוקי ומקפיצים כמה שניות.