אם אין שמרים תאכלו בירה. ככה זה בשטח. המתכון טיפה מאתגר אבל שווה כל ביס.
מרכיבים
- 1 כוס קמח תופח
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס (120 מ"ל) בירה לבנה
- 2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
- 2 כפות חמוציות קצוצות
- 2 כפות שמן
כלים
- קופסת שימורים ממוצעת
- כף גדולה
- קערה
- נייר אלומיניום
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את הקמח והמלח. מוסיפים בהדרגה את הבירה, תוך בחישה, עד ליצירת בצק דביק.
- מוסיפים לבצק את אגוזי המלך ומערבבים בשנית.
- פותחים את קופסת השימורים ושומרים את המכסה. מנקים היטב את קופסת השימורים ומייבשים אותה. מורחים את השמן על הדפנות הפנימיות של הקופסה – כך הלחמניות יחליקו בקלות החוצה בסיום האפייה.
- יוצקים את הבצק לתוך קופסת השימורים, כך שימלא כ-3/4 מנפחה.
- מניחים את המכסה על קופסת השימורים ועוטפים היטב את הקופסה בנייר אלומיניום.
- מניחים את קופסת השימורים בפאתי המדורה, כדי שלא תיחשף לחום גבוה מדי שישרוף את הלחם.
- לאחר 10 דקות מסובבים את הקופסה, כדי שהלחם ייאפה באופן אחיד, וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות.
- מוציאים את קופסת השימורים מהאש ומניחים אותה לצינון במשך כמה דקות. פותחים את הקופסה ומחלצים מתוכה את הלחם באמצעות סכין.
- גלעד מאירי הוא טבח מנוסה, בשלן הרפתקני ומחבר הספר "בישולי הדרך – המדריך המקצועי לבישול בשטח
"