אם אין שמרים תאכלו בירה. ככה זה בשטח. המתכון טיפה מאתגר אבל שווה כל ביס.

מרכיבים

  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) בירה לבנה
  • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
  • 2 כפות חמוציות קצוצות
  • 2 כפות שמן

כלים

  • קופסת שימורים ממוצעת
  • כף גדולה
  • קערה
  • נייר אלומיניום

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את הקמח והמלח. מוסיפים בהדרגה את הבירה, תוך בחישה, עד ליצירת בצק דביק.
  2. מוסיפים לבצק את אגוזי המלך ומערבבים בשנית.
  3. פותחים את קופסת השימורים ושומרים את המכסה. מנקים היטב את קופסת השימורים ומייבשים אותה. מורחים את השמן על הדפנות הפנימיות של הקופסה – כך הלחמניות יחליקו בקלות החוצה בסיום האפייה.
  4. יוצקים את הבצק לתוך קופסת השימורים, כך שימלא כ-3/4 מנפחה.
  5. מניחים את המכסה על קופסת השימורים ועוטפים היטב את הקופסה בנייר אלומיניום.
  6. מניחים את קופסת השימורים בפאתי המדורה, כדי שלא תיחשף לחום גבוה מדי שישרוף את הלחם.
  7. לאחר 10 דקות מסובבים את הקופסה, כדי שהלחם ייאפה באופן אחיד, וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות.
  8. מוציאים את קופסת השימורים מהאש ומניחים אותה לצינון במשך כמה דקות. פותחים את הקופסה ומחלצים מתוכה את הלחם באמצעות סכין.