עוד בסדרה "המזון שידע יותר מדי":
(וקצת יותר למטה - המתכון, כתוב יפה ומסודר)
פרק 6: מתקפת הפופקורנים הזומבים (וגם מתכון לפופקורן מתובל)
פרק 5: אין כמו מלחמה כדי לסדר קצת את הראש (וגם מתכון לדניס ברוטב עגבניות)
פרק 4: דויד המניאק והדלעת מצילים את תחנת החלל (וגם מתכון לדלעת אפויה ברוטב חלבה)
פרק 3: הבריוש שלחם בנאצים אך לא שכח לאהוב (וגם מתכון פשוט לבריוש)
פרק 2: נקמתו המתוקה של בן הפונדקאי (וגם מתכון לקוביות שוקולד עם מרכיב סודי)
פרק 1: עלילות חתיכת הדג שהתאהבה במנגו (וגם מתכון לסביצ'ה דג קאריבי)
_____________________________________________
כבד קצוץ
מרכיבים
- 3 בצלים בינוניים, חתוכים לפרוסות עבות
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 ק"ג כבד עוף נקי מגידים (החוטים הלבנים הדקיקים – פשוט מוציאים אותם עם סכין)
- 3 ביצים קשות קלופות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- פפריקה מתוקה
- אפשרות: 2 כפות וויסקי או ברנדי
אופן ההכנה
- מחממים את השמן במחבת רחבה. מוסיפים את הבצלים ומטגנים אותם עד שהם מזהיבים והופכים למעט שקופים.
- מוסיפים את הכבדים ומטגנים כ-12 דקות, עד שהם מוצקים למדי. מורידים מהאש.
- מסננים את הבצלים והכבדים מהשמן, ושומרים את השמן בצד – נשתמש בו אחר כך. מצננים כמה דקות.
- קוצצים את הכבדים, הבצל והביצים עם סכין. העצלנים יכולים להשתמש במעבד מזון: שמים בתוכו את הכבדים והבצלים, ומעבדים בפולסים קצרים תוך כדי הוספת הביצים הקשות. לא לעבד יותר מדי – המרקם צריך להיות גושי ולא משחתי.
- מעבירים לקערה עמוקה ומוסיפים בהדרגה את השמן (לא חייבים את כולו) עד שהתערובת מספיק לחה.
- מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה – וגם בוויסקי או ברנדי, אם רוצים. מכסים ושומרים במקרר עד ההגשה.
- ותחינה לסיום: בבקשה בבקשה, למען הדורות הבאים – מספיק עם הטוסטונים! כבד קצוץ אוכלים עם חלה טרייה או לחם טרי אחר. תודה ובתיאבון.