משתמשים בחומרי הגלם המקומיים הטובים ביותר. מסעדת By Mette (צילום: רן בוק)

"בכפר קטן על יד הגלבוע"... משום מה, כשאני משוטט בכפרים ברחבי העולם אני מוצא את עצמי מפזם את שיר הילדות הנפלא הזה, אשר ליווה את הסדרה "משפחת בובינוע" ששודרה בארץ בשנות ה-70. הפעם מצאתי את עצמי מפזם את השיר בעודי מטייל בלינשוטן (Linschoten) - כפר קטן בצפון הולנד, מעט מערבית לאוטרכט.

לינשוטן הוא מקום ציורי, כזה שהנהרות זורמים בו ורוב תושביו מתניידים באופניים או בסירות קטנות ומצחיקות. כשמסתובבים ברחובות הכפר הקטן הזה מבינים מהי אווירה אמיתית של כפר אירופי - כזה שאפשר לראות בו אנשים דגים רק בשביל ארוחת הערב של היום.

המלצריות תירגמו בסבלנות את התפריט. פנים המסעדה (צילום: רן בוק)

אף על פי שהכפר קטן, יש בו מסעדה מפורסמת שמגישה אוכל טרי ומדהים, העשוי בעיקר מחומרי גלם מקומיים. גם השירות בה נהדר - כזה שגורם לך לרצות לחבק כל מלצרית ולהודות לה על האדיבות, הנחמדות וההבנה הבסיסית שהלקוח הוא מרכז ההצגה. למסעדה הזאת קוראים By Mette.

המסעדה שוכנת במבנה עתיק יומין, שהספיק לראות הרבה שנים של מסעדנות מופלאה. יש לי חולשה למסעדות שהעיצוב שלהן כולל פרחים - וככל שהזרים גדולים יותר כך אני מחייך מהר יותר. כשניכסתי ל-By Mette חייכתי מיד.

מהמם. טרין ירקות עם קרוקט של גבינת עזים (צילום: רן בוק)

התפריט היה כולו בהולנדית, אבל המלצריות תרגמו אותו בעבורנו באדיבות ובסבלנות. כל המנות שהזמנתי היו מוקפדות מאוד ושילבו את מיטב חומרי הגלם האזוריים באופן נפלא: קוקי סאן ז'ק מקומי שהיה עשוי בצורה מושלמת; טרין ירקות עם קרוקט של גבינת עזים, שהיה מהמם; בשר עגל ברוטב יין עם ירקות מבושלים -- מנה מסורתית ואפילו קצת כבדה, אבל היא היתה עשויה כל כך טוב שהמשכתי לחייך עד סוף הארוחה - או שאולי היה זה בקבוק היין השלישי שנפתח (והיינו רק שלושה אנשים). בקיצור - הרגשתי שאני נמצא באחת הנקודות המופלאות בתבל.

מנה שהעלתה חיוך ענק על הפנים. בשר עגל ברוטב יין עם ירקות מבושלים (צילום: רן בוק)

אגב, אם אתם נמצאים בצפון הולנד חפשו גבינות גאודה מקומיות. הגאודה מיוצרת אמנם בכל הולנד, אך זו שמקורה בצפון היא הטובה ביותר (וגם עולה בהתאם).

8 כוכבים במדד השף הסקרן.

By Mette

Dorpstraat 41
3461 CP Linschoten
טלפון: 39 99 49 48 03

המסעדה תהיה סגורה בין 24 ביולי ל-16 באוגוסט


View Larger Map