לפני שלוש שנים ביליתי סוף שבוע ארוך בברצלונה עם ילדי ועם הדודה האיטלקייה שלי. כמובן שלקראת הנסיעה היו הכנות ותכנונים: הנוער קרא כל מה שרק אפשר על העיר התוססת; ואני הייתי עסוקה באיתור כל טאפאס בר ומסעדה שנבקר בהם.

כשהגענו לברצלונה, הגשמתי חלום קטן: לקראת שעות בין הערביים התיישבנו לנוח בכיכר ריאל (Plaça Reial), והזמנתי לשתות סנגריה אמיתית. מהר מאוד גיליתי את הסנגריה הלבנה, וזו הפכה מהר מאוד ללהיט קיצי אצלנו בבית. לכבוד הקיץ, שכבר נמצא כאן במלוא חומו, אני משתפת אתכם בסוד הכנתה של הסנגריה הצוננת הזאת – אבל לפני העבודה, כמה פרטים על המשקה הנהדר הזה:

  • המרכיבים הבסיסיים של הסנגריה הקלאסית הם יין אדום, פירות ותבלינים.
  • משמעות השם סנגריה היא "מדמם" בספרדית - בגלל צבעו האדום העמוק של המשקה.
  • הסנגריה הלבנה נקראת Sangria Blanca.
  • מקור המשקה באירופה של ימי הביניים. באותם ימים לא שתו מים, מפני שהם היו מזוהמים. לעומת זאת, יין היה המשקה שכל אחד שתה מרגע שנגמל מחלב אמו. כל משק בית היה מכין בעצמו את היין שצרך, בדרך כלל מפירות יער. היין הזה לא היה ממש טעים, ולכן שיפרו את טעמו בתבלינים או בפירות - וכך נולדה הסנגריה. בספרד המתכון השתכלל: הרומאים הביאו לספרד את הענבים האדומים, כך שהספרדים ייצרו יין ביתי מענבים אדומים מקומיים – דבר שכבר הביא את המתכון לדרגה אחת מעל כולם. אבל הספרדים לא הסתפקו בכך, והוסיפו ליין שלהם גם תבלינים וגם פירות. מאז ימי הביניים ועד 1964 רק הספרדים נהנו מהמשקה העממי הזה. אבל באותה שנה הסנגריה נחשפה בפני שאר העולם בביתן הספרדי שביריד העולמי בניו יורק, שם הגישו למבקרים את המשקה האדום המלא בטעמים. עד מהרה הפכה הסנגריה ללהיט, וכיום לוגמים אותה בהנאה בכל העולם.

ולעבודה:

סנגריה (קנקן אחד)

  • 2 לימונים
  • 1 תפוז
  • 2 אפרסקים חתוכים לפלחים
  • 1 כפית סוכר דק
  • 1 בקבוק שרדונה צונן
  • 60 מ"ל ברנדי
  • 1/2 בקבוק מי סודה קרים מאוד

אופן ההכנה

  1. פורסים את הלימונים והתפוז לפרוסות דקות. חותכים את האפרסקים לפלחים.
  2. שמים את הפירות בקנקן. מפזרים עליהם את הסוכר, יוצקים את היין והברנדי ולבסוף מוסיפים את מי הסודה.
  3. מערבבים ומגישים מיד.

  • מתוך הבלוג של מירי גולדנפלד ויוחי מנדיל - אליוליני