סלט אחד עם שתי אפשרויות תיבול.

מרכיבים (4 מנות)

לסלט

  • 500‬ גרם גרגירי חומוס מבושלים, מוקפאים או משומרים
  • מעט שמן לטיגון
  • 1 חציל בינוני, קלוף ופרוס לרצועות דקות (עדיף בעזרת קולפן ירקות)
  • ‭7-6‬ פרוסות בשר בקר מנתח סינטה או כתף, חתוכות לרצועות
  • ‭1/2‬ פלפל אדום בינוני או פלפל אדום מאורך שלם, חתוך לרצועות דקות

אפשרות א' לתיבול: רוטב שמן זית ומיץ לימון

  • 2־3 כפות שמן זית
  • מיץ מ־‭1/2‬ לימון קטן
  • מלח גס גרוס
  • פלפל שחור גרוס

אפשרות ב' לתיבול: רוטב טחינה

  • ‭1/3‬ כוס טחינה גולמית
  • ‭1/4‬ כוס מים
  • ‭1/4‬ כוס מיץ לימון
  • מלח
  • ‭1/4‬ כוס עשבי תיבול טריים, קצוצים דק

אופן ההכנה

  1. אם משתמשים בגרגירי חומוס קפואים, מפשירים אותם לפי ההוראות שעל האריזה, מניחים להצטנן לטמפרטורת החדר ומעבירים לקערה. אם משתמשים במשומרים, מסננים אותם ומעבירים לקערה.
  2. יוצקים את השמן למחבת ומחממים. מוסיפים את רצועות החצילים ומטגנים עד הזהבה. מניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן ולצינון קל ומעבירים לקערה עם החומוס. מחממים את המחבת שנית, מוסיפים שמן לפי הצורך ומטגנים את רצועות הבשר משני הצדדים עד שהן הופכות לזהובות ופריכות. מוציאים ומניחים על נייר סופג. מצננים קלות ומוסיפים לקערה עם החומוס והחצילים. מוסיפים לקערה את רצועות הפלפל.
  3. הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב שבו בחרתם. יוצקים לקערה עם החומוס, מערבבים בעדינות ומגישים בטמפרטורת החדר.