מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"

המרכיבים

קרם קוקוס

  • 250 מ"ל חלב
  • 250 מ"ל חלב קוקוס
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית/ 2 מקלות וניל
  • 5 חלמונים
  • 50 גרם קורנפלור
  • 100 גרם סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם ליקר קוקוס (לא חובה)
  • 100 גרם ריבת חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת

לציפוי

  • 200 גרם שוקולד לבן איכותי
  • 20 גרם פקאן קלוי שבור

אופן ההכנה

  1. מניחים בסיר חלב, חלב קוקוס ותמצית וניל ומביאים לרתיחה.
  2. מערבבים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור. מעבירים לסיר ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד שהתערובת מבעבעת.
  3. מוסיפים את ליקר הקוקוס, מערבבים ומצננים.
  4. מוסיפים את החמאה ומערבבים עם בלנדר מוט. מקררים כשעה.
  5. מקפלים את הקצפת לתערובת ומזלפים לתבנית ה"מאגנום" עד חצי גובה.
  6. מזלפים לתבנית שכבה של ריבת חלב. ממשיכים לזלף מהקרם עד שיא גובה ומקפיאים.
  7. ממיסים את השוקולד ומכניסים לכלי קיבול גלילי.
  8. טובלים כל ארטיק בציפוי ומניחים על גבי תחתית מלבנית צר מקרטון זהב.
  9. מניחים קוביית שוקולד לבן דקה ומגישים.