מתוך התוכנית "ארוחת שבת"
המרכיבים
- 250-300 גרם שקדים טחונים
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 גזר גדול, מגורר בפומפייה גסה
- 1 גבעולי סלרי קצוצים דק
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
- ביצה
- 1/2 כוס קמח מלא
- פלפל שחור
לרוטב
- צרור בצל ירוק
- צרור עירית
- צרור נענע
- 2 שיני שום כתושות
- יוגורט עזים
אופן ההכנה
- מערבבים היט את כל מרכיבי הלביבות בקערה.
- יוצרים לביבות שטוחות, ומטגנים במעט שמן עד השחמה. מוציאים ומניחים על צלחת שרופדה בנייר סופג.
- הרוטב: קוצצים את עשבי התיבול, מערבבים עם השום הכתוש והיוגורט ומגישים לצד הלביבות.