מתוך התוכנית "ארוחת שבת"

המרכיבים

  • 250-300 גרם שקדים טחונים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 גזר גדול, מגורר בפומפייה גסה
  • 1 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח
  • ביצה
  • 1/2 כוס קמח מלא
  • פלפל שחור

לרוטב

  • צרור בצל ירוק
  • צרור עירית
  • צרור נענע
  • 2 שיני שום כתושות
  • יוגורט עזים

אופן ההכנה

  1. מערבבים היט את כל מרכיבי הלביבות בקערה.
  2. יוצרים לביבות שטוחות, ומטגנים במעט שמן עד השחמה. מוציאים ומניחים על צלחת שרופדה בנייר סופג.
  3. הרוטב: קוצצים את עשבי התיבול, מערבבים עם השום הכתוש והיוגורט ומגישים לצד הלביבות.