מתוך התוכנית "אוכל של שבת"

המרכיבים

  • 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות גדולות
  • 4 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 2 פלפלים חריפים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים ל-4 עד 6 חתיכות
  • 4 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 כפית זנגביל טחון
  • 1כפית שטוחה כורכום
  • 2 כפיות תערובת מאסלה לבשר (ניתןלמצוא בחנויות תבלינים הודיות)
  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
  • 8 כפות שמן
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את קוביות הבשר.
  2. לאחר מספר דקות מוציאים ומניחים את קוביות הבשר בצד. באותו הסיר מטגנים את הבצל והשום.
  3. לאחר ההזהבה של הבצל מוסיפים את התבלינים היבשים, העגבניות, הפלפלים והכוסברה. נותנים להם להתבשל כ-6-7 דקות תוך שדואגים שתחתית הסיר לא תישרף.
  4. מוסיפים את חתיכות הבשר, תפוחי האדמה, ורסק העגבניות.
  5. מוסיפים מלח לפי הטעם ומעט מאד מים כדי שהבשר לא ידבק לתחתית.
  6. מבשלים עד שהבשר רך וטעים. מומלץ להגיש עם אורז צהוב או ליד חלה של שבת.