מתוך התוכנית "אוכל של שבת"
המרכיבים
- 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות גדולות
- 4 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
- 4 שיני שום פרוסות
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- 2 פלפלים חריפים חתוכים לקוביות קטנות
- 2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים ל-4 עד 6 חתיכות
- 4 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 כפית זנגביל טחון
- 1כפית שטוחה כורכום
- 2 כפיות תערובת מאסלה לבשר (ניתןלמצוא בחנויות תבלינים הודיות)
- 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
- 8 כפות שמן
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את קוביות הבשר.
- לאחר מספר דקות מוציאים ומניחים את קוביות הבשר בצד. באותו הסיר מטגנים את הבצל והשום.
- לאחר ההזהבה של הבצל מוסיפים את התבלינים היבשים, העגבניות, הפלפלים והכוסברה. נותנים להם להתבשל כ-6-7 דקות תוך שדואגים שתחתית הסיר לא תישרף.
- מוסיפים את חתיכות הבשר, תפוחי האדמה, ורסק העגבניות.
- מוסיפים מלח לפי הטעם ומעט מאד מים כדי שהבשר לא ידבק לתחתית.
- מבשלים עד שהבשר רך וטעים. מומלץ להגיש עם אורז צהוב או ליד חלה של שבת.