מרכיבים (24 לחמניות)

  • 15 גרם שמרים טריים
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 7 – 8 כוסות קמח
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כוסות חלב
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1 כף מלח גס

לעיטור

  • חמאה מומסת
  • מלח גס

אופן ההכנה

  1. מפזרים בקערה את השמרים ויוצקים עליהם את המים הפושרים. מחכים כמה דקות עד שמופיעות בועות על פני המים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים גם 1 כוס קמח ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. מכסים במגבת ומניחים בצד למשך שעה.
  2. שמים את תערובת השמרים ואת יתרת הקמח במיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים בזה אחר זה גם את הביצים, החלב, החמאה ולבסוף את המלח. לפני כל הוספת כח מרכיב מחכים שהקודם ייטמע היטב בבצק.
  3. לשים עוד 7-5 דקות, לא יותר.
  4. משמנים קערה גדולה ומעבירים אליה את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומשאירים לתפוח במשך שעתיים עד שעתיים וחצי.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. מניחים על תבנית נייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
  7. מקמחים משטח עבודה. מעבירים אליו את הבצק ומוציאים ממנו את האוויר בעזרת הידיים.
  8. מרדדים את הבצק למלבן בגודל כ-60X30 ס"מ ובעובי של כ-1/2 ס"מ.
  9. מחלקים את המלבן לאורכו לשניים, וחותכים כל מחצית לרוחבה ל-12 רצועות דקות. יוצרים קשר במרכזה של כל רצועה.
  10. מניחים את הלחמניות בתבנית ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהן מזהיבות.
  11. מיד לאחר שמוציאים את הלחמניות מהתנור מורחים אותן בחמאה מומסת ומפזרים עליהן מלח גס.
  12. מגישים מיד.
  13. אפשר לשמור את הלחמניות עד למחרת, אך יש לחמם לפני ההגשה.

  • מתוך הבלוג של מירי גולדנפלד ויוחי מנדיל - אליוליני