פיצה מקמח מלא עם עגבניות טריות, תרד צעיר ופטה עזים.

המרכיבים (ל-2 פיצות)

לבצק

  • 450 מ"ל מים קרים
  • 35 גרם שמרים טריים
  • 350 גרם קמח שטיבל
  • 350 גרם קמח מלא
  • 20 גרם מלח
  • 30 מ"ל שמן זית

לציפוי

  • 10 עגבניות תמר
  • 3 כוסות עלי תרד או רוקט
  • 2 כוסות גבינת פטה כבשים
  • 20 סרדינים שלמים
  • 1 גזר קצוץ
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 1 סלרי אמריקאי קצוץ
  • 1 עלה דפנה
  • 1 ענף טימין
  • 3 גרגירי פלפל אנגלי
  • 2 כוסות יין לבן

אופן ההכנה

  1. בצק: בקערת המיקסר יוצקים מים ומפוררים שמרים טריים. מנפים קמח ומוסיפים אותו למים יחד עם שמן הזית ומלח. לשים בעזרת וו לישה כ-3 דקות במהירות נמוכה. ועוד 4 דקות במהירות בינונית. הבצק שמתקבל צריך להיות קשה. מעבירים לקערה ומכסים במגבת. משהים למשך שעה.
  2. סרדינים: במחבת עם מעט שמן זית מאדים בצל, גזר, סלרי, טימין, עלה דפנה, ופלפל אנגלי. יוצקים יין לבן ומרתיחים. מכבים את האש וממתינים שהנוזל יתקרר. מניחים את הסרדינים בתוך הנוזל וממתינים כשעה.
  3. מחלקים את הבצק לשני גלילים ומשטחים לשני מלבנים בגודל תבנית אפייה, דק ככל האפשר. מתפיחים עוד 20 דקות.
  4. משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם הבצק עדיין אלסטי מדי ממתינים כמה דקות.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל250- מעלות במשך 12 דקות.
  6. יוצקים על בצק הפיצה זרעי עגבנייה וגבינת פטה ומכניסים לתנור לעוד 5 דקות. ברגע שהפיצה יוצאת מסדרים מעל את התרד והסרדינים.