מרכיבים (2 מנות)
לפולנטה- 3 כוסות מים
- 1 כוס קמח תירס
- 6 כפות שמן זית או 4 כפות שמן זית + 25 גרם חמאה
- מלח
- פלפל
- שמן קנולה לטיגון
- 1 בצל קצוץ דק
- 4 פרוסות דקות של פלפל ירוק חריף טרי
- 5 שיני שום
- 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
- 2 נתחי חזה עוף חתוכים לקוביות
- 6 כפות רוטב סויה
- כוס חלב קוקוס
- כפית משחת קארי אדום (למי שאוהבים פחות חריף – 1/2 כפית)
- פלפל
אופן ההכנה
- יוצקים לסיר 3 כוסות מים. מוסיפים את קמח התירס ומביאים לרתיחה תוך בחישה. מנמיכים את האש, מוסיפים את שמן הזית ומבשלים תוך בחישה כ-15 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. מוסיפים מלח ופלפל ומורידים מהאש.
- מרטיבים תבנית ויוצקים לתוכה את הפולנטה. משטחים ומיישרים לגובה אחיד. מקררים לטמפרטורת החדר. חותכים לקוביות, בהתאם לגודל המנה.
- מטגנים בצל, פלפל, שום וג'ינג'ר במשך 3 דקות. מוסיפים את העוף ומטגנים עוד 5 דקות.
- מוסיפים רוטב סויה ומערבבים. מוסיפים את חלב הקוקוס, משחת הקארי, פלפל שחור וגם צ'ילי אם רוצים. מבשלים כמה דקות ומסירים מהאש.
- מרכיבים את המנה: יוצקים בכל צלחת כף רוטב ומניחים מעל קוביית פולנטה. נועצים בפולנטה קיסם ומשפדים עליו נתח עוף ודובדבן (אפשר להוסיף גם שן שום).
- מגישים חם או קר.
- בתיאבון!
- מתוך הבלוג של לילה - Layla Cooking