מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"

יש להכין את הבצק ב-2 שלבים: בצק מקדים (לילה לפני) ובצק סופי.

המרכיבים (ל-2 חלות בתבנית קוגלהוף 24 ס"מ או בתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ)

לבצק מקדים

  • 200 גרם 1( ו-1/3כוס +1 כף) קמח
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) מים
  • 1 כפית שטוחה שמרית

לבצק הסופי

  • 400 גרם (3 כוסות פחות כף) קמח
  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות 3 כפות) חלב קר
  • 3 ביצים בגודל M (או 2 בגודל XL) קרות
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות שטוחות מלח
  • 1/2 שקית או 1/2 קובייה שמרית (25 גרם) פחות 1 כפית שטוחה
  • 320 גרם "בצק מקדים"
  • 200 גרם חמאה
  • 2 בצלים קצוצים לקוביות ומטוגנים
  • 60 גרם (2/3 כוס) אגוזי מלך
  • צרור קטן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 200 גרם גבינה צהובה קשה (מסוג גאודה או אמנטל) מגוררת
  • 100 גרם זיתים מגולענים (מומלץ קלמטה)

אופן ההכנה

  1. הבצק המקדים: מערבבים את 3 המרכיבים לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד/במגבת ומשאירים 12 שעות בטמפ' החדר או למשך הלילה.
  2. החלה: מערבלים את כל החומרים למעט המלח, הבצק המקדים, האגוזים והגבינה,כ- 9 דקות במהירות איטית-בינונית.
  3. במהירות איטית, מוסיפים את הזיתים, הפטרוזיליה, הבצל, האגוזים והמלח ומערבבים עוד 2-3 דקות. הבצק יוצא מעט דביק.
  4. משאירים את הבצק מכוסה בקערת המיקסר כשעה .
  5. יוצרים מהבצק 2 כדורים ומשאירים מכוסים כחצי שעה בטמפ' החדר.
  6. מרדדים מעט בידיים יוצרים חור במרכז הבצק ומכניסים לתבנית עץ "משושה" בקוטר 22 ס"מ, מתפיחים מכוסה כשעה וחצי. (בתבנית אינגליש קייק יש לרפד בנייר אפייה, להכין גליל מהבצק ולהדקו לתחתית התבנית).
  7. אופים 40-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד קבלת צבע זהוב.

הערות

  • אפשר לשלב גבינות צהובות מסוגים שונים כגון: צ'דר, גרוייר, טל העמק ועוד.
  • אפשר לשלב במקום הזיתים גם חמוציות ללא סוכר, שבשילוב עם האגוזים ייתנו טוויסט מעניין.
  • טיפ: בגמר האפייה אפשר להבריש מעט בשמן זית ולפזר מלח אטלנטי גס - המראה מרהיב!