מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"

המרכיבים (לתבנית מלבנית באורך 30 ס"מ)

  • 240 מ"ל (1 כוס) חלב
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 ביצים במידה "L"
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 4 לחמניות יבשות פרוסות או 4 מאפים יבשים פרוסים (כמו בריושים אישיים, קרואסונים וכו')
  • 100 גרם צימוקים לבנים
  • 200 מ"ל וויסקי/רום

אופן ההכנה

  1. משרים את הצימוקים ברום.
  2. מבשלים בסיר, תוך כדי ערבוב עם "מטרפה", את כל המרכיבים, למעט ה"שאריות של המאפים היבשים" והצימוקים, עד לבעבוע.
  3. שופכים לקערה רחבה שבתוכה המאפים היבשים הפרוסים את התערובת החמה ודואגים שכל המאפים יושרו בתערובת כחצי שעה.
  4. מוסיפים לתערובת את הצימוקים, מערבבים ויוצקים לתבנית באורך 30 ס"מ (כדוגמת אינגליש קייק).
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-40 דקות. מצננים ומגישים.