מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"
המרכיבים (לתבנית מלבנית באורך 30 ס"מ)
- 240 מ"ל (1 כוס) חלב
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 ביצים במידה "L"
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 4 לחמניות יבשות פרוסות או 4 מאפים יבשים פרוסים (כמו בריושים אישיים, קרואסונים וכו')
- 100 גרם צימוקים לבנים
- 200 מ"ל וויסקי/רום
אופן ההכנה
- משרים את הצימוקים ברום.
- מבשלים בסיר, תוך כדי ערבוב עם "מטרפה", את כל המרכיבים, למעט ה"שאריות של המאפים היבשים" והצימוקים, עד לבעבוע.
- שופכים לקערה רחבה שבתוכה המאפים היבשים הפרוסים את התערובת החמה ודואגים שכל המאפים יושרו בתערובת כחצי שעה.
- מוסיפים לתערובת את הצימוקים, מערבבים ויוצקים לתבנית באורך 30 ס"מ (כדוגמת אינגליש קייק).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-40 דקות. מצננים ומגישים.