מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"

המרכיבים (ל-3 חלות בורג בתבנית Box)

  • 1 ק"ג קמח
  • 50 גרם שמרים
  • 150 גרם סוכר
  • 1 שקית משפר אפייה (לא חובה)
  • 150 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • 500 מ"ל חלב
  • 20 גרם מלח
  • 50 גרם צימוקים כהים + 50 גרם צימוקים לבנים
  • 100 גרם אגוזים

לציפוי
  • 1 ביצה
  • 1 כף מים
  • קורט מלח
  • 100 גרם פניני סוכר 4-D (בינוניים)

אופן ההכנה

  1. לשים במיקסר עם "וו הלישה" את כל החומרים למעט הצימוקים, האגוזים והמלח במהירות איטית-בינונית כ-10 דקות.
  2. מנמיכים את המהירות לאיטית, מוסיפים מלח ולשים דקה. מוסיפים את הצימוקים והאגוזים ולשים דקה נוספת עד שתיים.
  3. משאירים את הבצק לתפיחה ראשונית בקערת המיקסר לשעה אחת.
  4. מוציאים את הבצק לשולחן עבודה ומחלקים ל-6 יחידות.
  5. מכל יחידה יוצרים גליל בקוטר 3 ס"מ ובאורך 30 ס"מ.
  6. מכל צמד של גלילי בצק יוצרים בורג. מכניסים לתבנית עץ מלבנית (אפשרי גם בתבנית פתוחה) ומתפיחים שעה.
  7. מברישים בתערובת הציפוי ואופים ב-175 מעלות כ-22 דקות.

טיפים

  • אפשר להגדיל את כמות הצימוקים והאגוזים ב-50 אחוז.
  • יש להתפיח את החלה לשעה ואף למעלה מזה. ההתפחה מקנה אווריריות טובה.