מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"
המרכיבים (ל-3 חלות בורג בתבנית Box)
- 1 ק"ג קמח
- 50 גרם שמרים
- 150 גרם סוכר
- 1 שקית משפר אפייה (לא חובה)
- 150 גרם חמאה בטמפ' החדר
- 500 מ"ל חלב
- 20 גרם מלח
- 50 גרם צימוקים כהים + 50 גרם צימוקים לבנים
- 100 גרם אגוזים
- 1 ביצה
- 1 כף מים
- קורט מלח
- 100 גרם פניני סוכר 4-D (בינוניים)
אופן ההכנה
- לשים במיקסר עם "וו הלישה" את כל החומרים למעט הצימוקים, האגוזים והמלח במהירות איטית-בינונית כ-10 דקות.
- מנמיכים את המהירות לאיטית, מוסיפים מלח ולשים דקה. מוסיפים את הצימוקים והאגוזים ולשים דקה נוספת עד שתיים.
- משאירים את הבצק לתפיחה ראשונית בקערת המיקסר לשעה אחת.
- מוציאים את הבצק לשולחן עבודה ומחלקים ל-6 יחידות.
- מכל יחידה יוצרים גליל בקוטר 3 ס"מ ובאורך 30 ס"מ.
- מכל צמד של גלילי בצק יוצרים בורג. מכניסים לתבנית עץ מלבנית (אפשרי גם בתבנית פתוחה) ומתפיחים שעה.
- מברישים בתערובת הציפוי ואופים ב-175 מעלות כ-22 דקות.
טיפים
- אפשר להגדיל את כמות הצימוקים והאגוזים ב-50 אחוז.
- יש להתפיח את החלה לשעה ואף למעלה מזה. ההתפחה מקנה אווריריות טובה.