אנחנו לא רוצים לזלזל במייפל או בהוקי, אבל חמאת בוטנים היא התרומה הכי גדולה של הקנדים לאנושות (כן, זה קנדי). ומה יותר הגיוני מלקחת חמאת בוטנים ולשלב אותה עם שוקולד? Reese's חשבו על זה ועשו מיליונים. העוגיות האלה הן השילוב המושלם בין מלוח למתוק, בין פריכות לרכות ובין עוגייה לבטן.

המתכון הזה לקוח מספר המתכונים הראשון של מאפיית Baked בניו יורק, ספר שכבר הוכיח את עצמו עם אחד המתכונים הפופולריים ביותר אצלנו במטבח – מאפינס בננה, שוקולד וקפה.

מחברי הספר מדגישים שעדיף לא להתפתות ולהשתמש בשוקולד מריר (כמו שנהוג בעוגיות שוקולד צ'יפס), מכיוון שהעוגיות האלה כבדות למדי והמרירות רק תכביד עליהן עוד יותר. דווקא השימוש בשוקולד חלב משלים את הטעם ומחמיא לחמאת הבוטנים.

מרכיבים

  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס דחוסה של סוכר חום
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס חמאת בוטנים חלקה
  • 200 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה

  1. מנפים יחד לתוך קערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  2. בקערת מיקסר, מקרימים את החמאה עם שני סוגי הסוכר עד שמתקבלת תערובת אוורירית (וטעימה!)
  3. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים את הווניל וחמאת הבוטנים וממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה.
  4. מוסיפים כמחצית מכמות תערובת הקמח ומערבבים כמה שניות עד שהקמח נטמע כמעט כולו בתערובת. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים שוב עד שכל הקמח נטמע בתערובת.
  5. קוצצים את השוקולד. כדאי לא לקצוץ אותו לחתיכת קטנות מדי, כי אתם רוצים להרגיש את השוקולד בעוגיות.
  6. מוסיפים את השוקולד לתערובת הבצק ומערבבים מעט כדי שהפיזור יהיה אחיד.
  7. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשלוש שעות לפחות. קשה מאוד לעבוד עם התערובת כשהיא בטמפרטורת החדר, וכדאי לקרר אותה עד שהיא מתקשה מאוד.
  8. כשהתערובת קרה מחממים תנור ל-190º.
  9. יוצרים מתערובת הבצק כדורים בגודל של כדור גולף מוקטן. העוגיות משתטחות בתנור – ככל שהכדור גדול יותר, כך העוגייה תהיה רחבה יותר. בנוסף, ככל שהכדור יהיה קר יותר, הוא פחות ישתטח לדיסקוס דקיק. בגלל זה, צריך לשמור על 2 דברים: שהתערובת תיכנס קרה לתנור (צננו את המגש במקרר לעשר דקות לפני האפייה); ושהכדורים לא יהיו גדולים מדי - אחרת הם עלולים להשתטח בתבנית ולהפוך למשטח אחד גדול ומחובר. כדי לעצב את הכדורים, אפשר להשתמש בכף גלידה קטנה או פשוט בשתי כפיות. הכדורים לא צריכים להיות מושלמים בצורתם, אז אל תתחילו לגלגל כל כדור בידיים. אפשר לעזור לצורת הכדור עם קצות האצבעות, אם נחת לכם גוש חסר צורה על התבנית.
  10. מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים של לפחות 4-3 ס"מ זה מזה, כדי שהעוגיות לא יתחברו במהלך האפייה.
  11. אופים 12-10 דקות. באמצע האפייה כדאי לסובב את התבנית כדי לקבל אפייה אחידה.
  12. מוציאים את העוגיות כשהן מתחילות להזהיב. נותנים להן להתקרר כמה דקות על התבנית ומעבירים להמשך התקררות על רשת (או שאוכלים אותן ככה, כי הן ממש טעימות כשהן חמות והשוקולד עוד נמס…)