המרכיבים
לתחתית
100 גרם חמאה קרה
100 גרם סוכר
50 גרם שקדים קלויים וקצוצים גס
100 גרם קמח
5 גרם מלח אטלנטי
לריבת תות עגבניות
100 גרם תותים חתוכים לרבעים
300 גרם עגבניות קלופות
50 גרם דבש
200 גרם סוכר
1 ו-1/2 כפות מיץ לימון
למוס גבינה
300 גרם גבינת 9%
100 גרם גבינת שמנת
3 חלמונים
100 גרם סוכר
80 גרם יין לבן יבש
10 גרם אבקת ג'לטין
60 גרם מים קרים
400 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
1 מקל וניל
1 כפית גרידת לימון
150 גרם תותים לקישוט
כלים: תבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
- תחתית הבצק: מערבלים את כל החומרים בפולסים קצרים עד שנוצרים פירורים ומהדקים אותם לתוך התבנית. מקפיאים 10 דקות ואופים 15 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות. מוציאים ומצננים 30 דקות.
- הריבה: מרסקים תותים ועגבניות בבלנדר למחית חלקה. מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה. מקטינים להבה ומבשלים במשך 5 דקות תוך ערבוב תמידי. יוצקים את התערובות על מגש ומצננים במשך 20 דקות.
- המוס:מערבבים היטב אבקת ג'לטין ומים קרים ומשרים במקרר במשך 30 דקות. מערבבים את שני סוגי הגבינות.
- מקציפים על בן מארי חלמון, סוכר, לימון ,וניל ויין לבן עד לחום של 60 מעלות (בערך 5 דקות).
- ממיסים את הג'לטין המושרה במשך 60 שניות במיקרו ומוסיפים לתערובת חלמון יין. מצננים על כלי שטוח במשך 3 דקות במקרר.
- מערבבים את תערובת חלמונים והיין ומוסיפים את הגבינות תוך כדי ערבוב.
- מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינות והחלמון. יוצקים חצי מכמות המוס על תחתית השקדים האפוייה, מוסיפים את ריבת התות עגבניות בעיגולים ומכסים עם חצי מכמות הנותר. מקררים במשך שעתיים במקרר ומקשטים עם תות שדה.
טיפים
- יש להקפיד לרסק את התותים והעגבניות למחית לפני הבישול.
- יש לבשל את הריבה בהתאם לזמן המוגדר ולא מעבר כדי לא לקבל ריבה סמיכה מדי.
- חשוב לחמם את החלמונים כדי לקבל מרקם עדין.