מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

המרכיבים

  • 3 ביצים מספר 2
  • 80 מ"ל יין לבן יבש
  • 80 גרם שמן זית
  • 100 גרם גבינת אמנטל או צ'דר מגוררות גס
  • מלח לפי טעם
  • פלפל לבן לפי טעם
  • 30 גרם ג'ינג'ר טרי מגורד דק
  • 150 גרם קמח
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • 200 גרם קוביות דלעת מבושלת קלות
  • 100 גרם גמבה חתוכה לרצועות דקות
  • 50 גרם שקדים פלחים מולבנים

  • כלים: תבניות סיליקון אובאליות

אופן ההכנה

מערבבים עם מקצף יד היטב ביצים, שמן זית ויין.

  1. מערבבים פנימה גבינת אמנטל ,מלח,פלפל וג'ינג'ר מגורר.
  2. מסננים יחד קמח ואבקת אפיה ומוסיפים בערבוב למסת גבינה ומחלקים לתבניות עם מצקת או שקית זילוף.
  3. מקשטים עם קוביות דלעת, רצועות גמבה ושקדים.
  4. אופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10 דקות , מצננים במשך 20 דקות ומשחררים מהתבניות .

טיפים

  • יש לגרר את הגבינה גס.
  • כדאי להשתמש בגבינה מעט חריפה כדי לקבל טעם פיקנטי.
  • יש להקפיד שהבלילה תהיה מספיק מלוחה כדי לא לקבל טעם תפל.