עונתם של המשמשים אמנם כבר החלה, אך בסלט הזה השתמשתי במשמשים מיובשים - משהו במרקם ובטעם שלהם עובד טוב יותר (ניסיתי להכין את הסלט גם עם משמשים טריים, אך התוצאה היתה פחות מוצלחת, אף על פי שהקפדתי לבחור משמשים בשלים). מאחר שיש בו גם פטה, הסלט הזה יכול להשתלב בטבעיות בארוחת ערב החג. חג שמח וטעים!

מרכיבים (4-3 מנות)

  • 1 כוס חיטה
  • 8 משמשים מיובשים חתוכים לרצועות
  • צרור גבעולי עירית קצוצים (אפשר לחתוך במספריים)
  • 1/4 בצל סגול קצוץ דק
  • כ- 20 עלי בזיליקום טריים חתוכים לרצועות
  • 150-100 גרם גבינת פטה עזים חתוכה לקוביות (אני השתמשתי בגבינת עזים 16% שומן שרכשתי במעדניית הסופר)

לרוטב
  • 1 כף לימון
  • 2 כפות סילאן (סירופ תמרים)
  • 1 כף שמן קנולה
  • 2 כפיות חומץ בלסמי
  • 1 כף סוכר חום

אופן ההכנה

  1. מעבדים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  2. מבשלים את החיטה בסיר עם הרבה מים (ללא מלח). לאחר שהמים רותחים מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שהחיטה רכה ומוכנה למאכל, אך לא מאבדת את צורתה - זה אמור לקחת 40-30 דקות.
  3. מסננים את החיטה, מעבירים לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.
  4. יוצקים לקערה 3-2 כפות מהרוטב ומערבבים היטב, כדי שהחיטה תספוג את טעם הרוטב.
  5. מוספים את שאר מרכיבי הסלט למעט הגבינה ועלי הבזיליקום.
  6. מוסיפים לאט ובהדרגה את הרוטב (לא חייבים להוסיף את כולו - כדאי לטעום מדי פעם ולהחליט אם כבר יש מספיק).
  7. לקראת ההגשה מוסיפים את גבינת הפטה ועלי הבזיליקום, ומערבבים קלות.