לפעמים הדברים הכי פשוטים הם הכי טעימים, במיוחד כשהם מגיעים בעיתוי הנכון. לעולם לא אשכח את גבינת הקממבר, האגוזים והחסה אשר חברו יחד בתוך הבגט הטרי שאכלתי בשדה התעופה בפריז לאחר טיסת לילה מתישה. השילוב של הקממבר והאגוזים היה פשוט מושלם, עד כדי כך שכשאני נזכרת בכריך אני כמעט יכולה להרגיש את טעמו.
השילוב הנפלא של קממבר ואגוזים יכול לככב גם בצלחת הגבינות המרכזית שתגישו בחג – לצד שיפודי גבינת רוקפור וענבים וקרקרים עם גבינה בולגרית וטפנד זיתים. איך עושים את זה? בקלי קלות:
חטיפי קממבר ואגוזים
מה צריך?- גבינת קממבר
- אגוזי מלך
- גבעולי עירית
- חותכים את גבינת קממבר לקוביות.
- מניחים חצאי אגוזי מלך על קוביות הגבינה.
- כורכים מסביב לכל קובייה ואגוז גבעול עירית – וקושרים.
- גוזרים את שולי הגבעול במספריים.
שיפודי רוקפור וענבים
מה צריך?- ענבים
- גבינת רוקפור
- שיפודי עץ (את אלה שבתמונה מצאתי בחנות למוצרים מהמזרח הרחוק)
- חותכים את גבינת הרוקפור לקוביות.
- חוצים את הענבים.
- משפדים על כל שיפוד חצי ענב, גבינת רוקפור וחצי ענב נוסף. מהדקים – אבל בעדינות, כדי שהגבינה לא תתפרק.
קרקרים מלוחים עם גבינה בולגרית, טפנד זיתים ועגבניות לחות
- מה צריך?
- עגבניות לחות (להשיג ברשתות השיווק)
- טפנד זיתים (להשיג ברשתות השיווק)
- קרקרים מלוחים
- גבינה בולגרית
- עלי בזיליקום טריים
- חותכים את העגבניות הלחות לרצועות.
- חותכים את הגבינה הבולגרית לקוביות ומניחים על הקרקרים.
- מוסיפים מעט טפנד זיתים, רצועת העגבנייה ועלה בזיליקום קטן.
- ענת לבל כותבת את הבלוג טעימונת - הגיגים, טיפים ומתכונים של אם מבשלת