המתכון באדיבות אורי שפט ורינת צדוק ממאפיית "לחמים" בתל אביב.
כלים
- 2 תבניות בגודל 25X20 ס"מ
מרכיבים
לקלתית
- 300 גרם שערות קדאיף
- 50 גרם חמאה
למילוי
- 3-2 עגבניות תמר
- 2 בצלים ירוקים
- 1/5 צרור פטרוזיליה
- 1/5 צרור כוסברה
- 1/5 צרור בזיליקום
- 10-8 זיתי קלמטה מגולענים
- 150 גרם גבינת פטה
- 3 שיני שום כתושות
- 3 כפות שמן זית
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
לרוטב הרויאל
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- 1 מכל שמנת מתוקה
- 1/2 כוס חלב
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
הקלתית
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל.
- פותחים מעט את שערות הקדאיף באמצעות הידיים. יוצקים עליהן את החמאה המומסת ומעסים אותן בעדינות (בדומה לחפיפת שיער).
- מרפדים את התבניות בנייר אפייה. מניחים בהן את שערות הקדאיף בשכבה דקה אך צפופה, תוך הידוק מתמיד לתחתית ולדפנות.
- מניחים על שערות הקדאיף נייר אפייה נוסף ומניחים עליו קטניות לאפייה (שעועית יבשה), שישמשו כמשקולת.
- אופים כ-10 דקות.
- מוצאים מהתנור, מסירים את הקטניות ואת נייר האפייה ומצננים.
המילוי
- חוצים את עגבניות התמר לאורכן ומרוקנים את תוכנן לקערה.
- קוצצים את עשבי התיבול והזיתים. שמים אותם בקערה עם תוכן העגבניות ומוסיפים גם 5-4 קוביות פטה מפוררות. מתבלים בשום, שמן זית מלח ופלפל ומערבבים.
- ממלאים כל חצי עגבנייה במלית עשבי התיבול.
רוטב הרויאל
- טורפים את הביצים בקערה.
- מוסיפים את הקמח, השמנת המתוקה, החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.
הרכבת הקיש
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים את העגבניות הממולאות בשורה על הקלתיות. משבצים ביניהן קוביות פטה ויוצקים את רוטב הרויאל בין הגבינה והעגבניות.
- אופים 14-12 דקות.
- מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות ואופים 20-16 דקות נוספות, עד שהמאפה מזהיב והמלית יציבה.
גיוון
אפשר להחליף את קלתית הקדאיף בבגט:
- חוצים את הבגט לאורכו ומרוקנים את תוכנו.
- ממלאים בתערובת עשבי תיבול עגבניות שרי תמר או עגבניות תמר רגילות – תלוי בגודל הבגט.
- מסדרים את העגבניות בשורה בתוך הבאגט, משבצים ביניהן קוביות פטה.
- מוזגים רוטב רויאל ואופים.