הרוטב העשיר ויוצא הדופן (שנקרא באיטלקית סלסה די נוצ'י) מתאים במיוחד לליווי רביולי ממולאים בגבינות, אך ישתלב נהדר גם עם פסטה ארוכה.

המתכון באדיבות השף משה בראל מפסטה דלה קזה.

מרכיבים (4-3 מנות)

  • 500 גרם רביולי ממולאים בגבינה (למשל, פרמזן, ריקוטה, מוצרלה או גבינות עזים)
  • 200 גרם אגוזי מלך קלופים
  • 1/4 צרור פטרוזיליה (כ-20 גרם), קצוץ גס
  • 50 גרם חמאה
  • 100 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית
  • שן שום כתושה
  • 200 מ"ל (קצת יותר מ-3/4 כוס) שמנת מתוקה
  • 30 גרם (כ-1/4 כוס) גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  1. קולים את האגוזים: שמים אותם במחבת קרה ונקייה ומניחים על אש גבוהה. קולים במשך כשתי דקות תוך כדי טלטול וסיבוב מתמיד של המחבת, כדי שהאגוזים לא יישרפו. מסירים מהאש ומצננים כמה דקות.
  2. בעזרת סכין גדולה קוצצים דק דק את האגוזים יחד עם הפטרוזילה.
  3. מחממים בסיר גדול את החמאה ושמן הזית. מוסיפים את האגוזים הקצוצים, הפטרוזיליה והשום, מערבים היטב ומבשלים על אש בינונית כדקה-שתיים. חשוב לוודא שהמרכיבים לא נשרפים, כדי שהרוטב לא יהפוך למריר.
  4. מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה והפרמזן. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד עוד כמה דקות, עד שהגבינה נמסה ברוטב. מוסיפים מלח ופלפל ומסירים מהאש.
  5. מבשלים את הרביולי לפי הוראות היצרן. מסננים, מעבירים לסיר הרוטב ומבשלים יחד כדקה. מגישים.