מתכון נהדר וקל להכנה. הרוטב העשיר והקטיפתי הולך נהדר עם פסטה קצרה ועבה (למשל קזרצ'י, כמו בתמונה), שתופסת אותו היטב.

המתכון באדיבות השף משה בראל מפסטה דלה קזה.

מרכיבים (4 מנות)

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה ועבה (למשל, קזרצ'י או פוזילי)
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול 15%
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 50 גרם גבינת פיקורינו מגוררת
  • 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 30 גרם גבינת רוקפור או גורגונזולה מפוררת
  • 2 כפות יין לבן

להגשה

  • גבינת פרמזן

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר גדול על אש נמוכה את השמנת והחלב. אסו להביא לרתיחה, כדי שהשמנת לא תישרף.
  2. כשתערובת החלב חמה מאוד מוסיפים את הגבינות והיין הלבן. מבשלים תוך ערבוב מתמיד על אש נמוכה במשך כ-7 דקות, עד שהגבינות נמסות והרוטב מקבל מרקם אחיד, חלק וקטיפתי. מורידים מהאש.
  3. מבשלים את הפסטה במים רותחים עם כפית מלח לפי הוראות היצרן.
  4. מסננים ומעבירים לסיר עם הרוטב. מבשלים יחד עוד כדקה.
  5. מפזרים פרמזן ומגישים.