שימו לב: יש להתחיל בהכנה יום מראש, מאחר שהבצק צריך לתפוח לילה במקרר.
מרכיבים (כ-20 בריושים)
- 1 כוס חלב
- 30 גרם שמרים טריים מפוררים
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 3 ביצים
- 500 גרם (1/2 3 כוסות ועוד 1 כף) קמח
- 400 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1 ביצה
- 3 כפות חלב
- כלים מיוחדים: מנז'טים חד-פעמיים מספר 5 (כתוב על האריזה) או תבנית מאפינס
אופן ההכנה
- מערבלים במיקסר במהירות אטית את כל המרכיבים למעט החמאה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה הקרות לבצק, צוך ערבול. נותנים לכל הקוביות להיקלט בבצק וממשיכים ללוש בסבלנות כ-12 דקות במהירות אטית.
- כאשר הבצק נפרד מהדפנות - הוא מוכן. מעבירים לקערה עמוקה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים ללילה למקרר.
- מוציאים את הבצק מהמקרר.
- יוצרים מהבצק כדרים בגודל של כדור פינג פונג בערך. מניחים במנז'טים. מתפיחים כשעה וחצי או עד שנפח הבצק כמעט מוכפל.
- כשהתפיחה מתקרבת לסיומה מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים ביצה עם 3 כפות חלב ומורחים בזהירות עם מברשת על הבצק.
- אופים 20-15 דקות, עד שהבריושים מזהיבים.
- מוציאים מהתנור ונותנים לבריושים להצטנן מעט, ורק אז משחררים אותם מהמנז'טים.