מרכיבים (8 מנות אישיות)

  • 16 בישקוטים
  • 5 ביצים
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה
  • 5 כפות סוכר
  • 4 כפות מים

לסירופ התותים
  • 400 גרם תותים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • מיץ מ-1/2 לימון

לקישוט
  • 50 גרם פיסטוקים קלופים לא מלוחים
  • תותים

אופן ההכנה

  1. מכינים את סירופ התותים: טוחנים את התותים והסוכר במעבד מזון עם להב מתכת או באמצעות בלנדר ידני. יוצקים לסיר קטן, מוסיפים את המים ואת מיץ הלימון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה כ-15 דקות, כדי לצמצם את כמות הנוזלים. מסירים מהאש ומניחים לסירופ להתקרר.
  2. שמים את הביצים בקערת המיקסר.
  3. שמים בסיר קטן את 5 כפות הסוכר ו-4 כפות המים. מביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד.
  4. מתחילים להקציף את הביצים ומוסיפים להן את הסוכר המומס בזרם דק מאוד. חשוב להוסיף את הסוכר לאט, כדי שלא יבשל את הביצים.
  5. מוסיפים לביצים את המסקרפונה וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. טובלים את הבישקוטים בסירופ התות (יש לעשות זאת בזהירות, מפני שיש לבישקוטים נטייה להתמוסס במהירות בתוך הסירופ).
  7. מניחים בתחתית כל כלי בישקוטי ויוצקים עליו מתערובת המסקרפונה. מניחים בישקוטי נוסף ויוצקים עליו עוד מהתערובת (אפשר כמובן ליצור יותר שכבות או פחות, לפי הטעם ולפי גודל הכלי. לדעתי, שתי שכבות הן המספר האידיאלי).
  8. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה שלם לפחות. אם נשאר סירופ תות, אפשר לשמור אותו לקישוט המנה בעת ההגשה.
  9. לפני ההגשה קוצצים את הפיסטוקים, מפזרים על הטירמיסו ומקשטים בפרוסות תותים.

  • מתוך הבלוג של מירי גולדנפלד ויוחי מנדיל - אליוליני