מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"
המרכיבים
- 1 חבילה (500 גרם) ספגטי מס' 7
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 ביצה
- 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפיות אורגנו יבש
- 3 כפות סולת
- פלפל שחור טרי טחון
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- 1 קופסה (700 מ"ל) עגבניות מרוסקות משומרות
- 1 כף אורגנו יבש
- מעט סוכר
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- כדורי הבשר: שמים את כל המרכיבים בקערה גדולה, מערבבים ויוצרים בידיים מעט רטובות כדורים קטנים.
- מניחים את הכדורים על נייר אפייה או צלחת מרופדת בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
- הרוטב: מטגנים במחבת עם שמן זית את הבצל והשום עד לריכוך.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות עם הסוכר, האורגנו ומעט מלח ופלפל ומבשלים כ-10 דקות. מכניסים את כדורי הבשר אחד אחד. לא בוחשים עד שכדורי הבשר מאבדים את צבעם הוורוד, כדי שלא יתפרקו. מכסים חלקית ומבשלים כ-20 דקות. לקראת סוף הבישול, בודקים את התיבול ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- הפסטה: בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- מסננים, מערבבים עם הרוטב ומגישים.