מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"

המרכיבים

  • 1 חבילה (500 גרם) ספגטי מס' 7

לכדורי בשר
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 ביצה
  • 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפיות אורגנו יבש
  • 3 כפות סולת
  • פלפל שחור טרי טחון
  • 1 כפית מלח

לרוטב עגבניות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 1 קופסה (700 מ"ל) עגבניות מרוסקות משומרות
  • 1 כף אורגנו יבש
  • מעט סוכר
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  1. כדורי הבשר: שמים את כל המרכיבים בקערה גדולה, מערבבים ויוצרים בידיים מעט רטובות כדורים קטנים.
  2. מניחים את הכדורים על נייר אפייה או צלחת מרופדת בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  3. הרוטב: מטגנים במחבת עם שמן זית את הבצל והשום עד לריכוך.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות עם הסוכר, האורגנו ומעט מלח ופלפל ומבשלים כ-10 דקות. מכניסים את כדורי הבשר אחד אחד. לא בוחשים עד שכדורי הבשר מאבדים את צבעם הוורוד, כדי שלא יתפרקו. מכסים חלקית ומבשלים כ-20 דקות. לקראת סוף הבישול, בודקים את התיבול ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. הפסטה: בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  6. מסננים, מערבבים עם הרוטב ומגישים.