מרכיבים (כ-16 גלילות)

למאפה

  • 2 עלי מלאווח
  • 1 כף ‭15)‬ מ"ל) שמן זית
  • 3 כפות ‭30)‬ גרם) זעתר
  • 50 גרם גבינה מלוחה, חתוכה לקוביות קטנות
לזיגוג
  • ביצה טרופה

אופן ההכנה

  1. מפשירים מעט את עלי המלאווח. מורחים כל עלה בשמן זית ומפזרים את הזעתר.
  2. חותכים כל עלה ל‭8-‬ משולשים ומניחים על כל משולש קובייה קטנה של גבינה. מגלגלים כל משולש לסהרון (בצורת קרואסון) ומאחסנים במקפיא חצי שעה, כדי לקבל צורה יפה ויציבה יותר.
  3. מחממים את התנור לחום גבוה ‭200)‬ מעלות‭.(‬ מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  4. מניחים את הסהרונים על נייר אפייה ומושחים בביצה. אופים ‭20-15‬ דקות, עד הזהבה.
  5. מגישים מיד.