מרכיבים (כ-20 יחידות)
לבצק- 100 גרם חמאה רכה
- 1/2 מכל 125) גרם) גבינה 9%
- 1 קוביה 250) גרם) גבינה מלוחה, מגוררת
- 1 גביע 200) מ"ל) שמנת חמוצה
- 2 כוסות קמח 280) גרם)
- 1 ביצה גדולה
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 7 שיני שום, קלופות וכתושות
- ביצה
- 3 כפות שומשום
אופן ההכנה
- שמים את כל מרכיבי הבצק בקערה ומערבבים בכף עד לקבלת עיסה אחידה. מאחסנים שעה במקרר.
- מחממים את התנור לחום גבוה 200) מעלות) ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- יוצרים מהעיסה הקרה עיגולים בגודל שזיף. מניחים על התבנית ומועכים אותם קלות.
- מושחים כל עיגול בביצה הטרופה וזורים את השומשום מלמעלה. אופים כ20- דקות עד שמתקבלות לחמניות זהובות, ואל דאגה: בזמן האפייה הלחמניות מגירות מעט נוזלים, וזה בסדר.
- מגישים חם.