מרכיבים (כ-20 יחידות)

לבצק
  • 100 גרם חמאה רכה
  • ‭1/2‬ מכל ‭125)‬ גרם) גבינה ‭9%
  • 1 קוביה ‭250)‬ גרם) גבינה מלוחה, מגוררת
  • 1 גביע ‭200)‬ מ"ל) שמנת חמוצה
  • 2 כוסות קמח ‭280)‬ גרם)
  • 1 ביצה גדולה
  • ‭1/4‬ כפית פלפל שחור טחון
  • 7 שיני שום, קלופות וכתושות

לזיגוג
  • ביצה
  • 3 כפות שומשום

אופן ההכנה

  1. שמים את כל מרכיבי הבצק בקערה ומערבבים בכף עד לקבלת עיסה אחידה. מאחסנים שעה במקרר.
  2. מחממים את התנור לחום גבוה ‭200)‬ מעלות) ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  3. יוצרים מהעיסה הקרה עיגולים בגודל שזיף. מניחים על התבנית ומועכים אותם קלות.
  4. מושחים כל עיגול בביצה הטרופה וזורים את השומשום מלמעלה. אופים כ‭20-‬ דקות עד שמתקבלות לחמניות זהובות, ואל דאגה: בזמן האפייה הלחמניות מגירות מעט נוזלים, וזה בסדר.
  5. מגישים חם.