המסע שלי לחיפוש השוקולה שו הטוב ביותר בפריז הוא לא עניין חדש. מכיוון שמדובר במשקה שוקולד שעתיר בהכל, בערך – כולל קלוריות ושומנים - הוא נמשך זמן רב, ורק מדי כמה זמן נבחן מקום חדש.

השוקולה שו (ובעברית – שוקולד חם) שהכי אהבתי עד עכשיו הוא זה של ז'ק ז'נין (Jacques Genin), אשר משלב סמיכות, קטיפתיות, מתיקות ומרירות בדיוק במינון הנכון. השוקולה של ז'נין אף הוכתר על ידי העיתון "לה פיגרו" כאחד מהטובים בפריז.

על לה ז'קובין (La Jacobine) המליצה לי מ', שליחה של הסוכנות היהודית בפריס, אשר החליטה לתרום מידע למסע שלי ובכמה הזדמנויות שירבבה את השם של המקום לשיחותינו. לה ז'קובין נמצא באחד המקומות החביבים עלי בגדה השמאלית, בפסז' היוצא משדרות סן ז'רמן. במקום מרוכזים כמה וכמה מעוזים קולינריים, וההסבר לכך די פשוט: מדובר באזור עמוס בתיירים וגם במקומיים, והחשיפה בו עצומה.

לאחר פעמים רבות שבהן חלפתי על פני המקום והחלטתי לשמור אותו לפעם הבאה, נכנסתי לבסוף ללה ז'קובין. המקום עצמו מקסים: מעוצב בסגנון כפרי וחמים, עם הרבה עץ וצבעי חום ואדמה. המלצר החביב הושיב אותי באחד השולחנות והסכים להגיש לי רק שוקולה, אף על פי שהיתה זו שעת ארוחת הצהריים. האווירה במקום מאוד רגועה, והעובדה כי לא מדובר במקום גדול יוצרת אינטימיות נעימה.

לה ז'קובין הוא בעצם בית קפה (או בצרפתית Salon de The) וגם מסעדה. לכן אפשר לאכול בו ארוחה מלאה, לשבת רק כדי לשתות שוקולה או קפה ולהתענג על קינוח ביתי או להתפנק בבראנץ' עשיר של יום ראשון.

   (צילום: שרון היינריך)
(צילום: שרון היינריך)

המטרה שלי היתה אחת - לבדוק את השוקולה שו של המקום. השוקולה הוגש בכוס מאג גדולה, וכבר במבט ראשון ניכר כי צבעו חום כהה מאוד - מה שמעיד על ריכוז גבוה של שוקולד מריר או נוכחות של קקאו כהה מאוד. הוא התגלה כאחד מהשוקולה שו הכי סמיכים שטעמתי עד כה. לא מדובר בצ'וקולטה שמרקמה כשל המעדן עליו כולנו גדלנו (לא, זו לא דניאלה) - אבל עדיין, בהשוואה לשוקולה שו אחרים בעיר האורות מדובר באחד הסמיכים.

טעמו של השוקולה משובח, ולרגע הרגשתי שאני שותה גנאש שוקולד (מונח מעולם הפטיסרי, המתייחס לתערובת של שמנת שהורתחה והומס בה שוקולד). למרות הסמיכות וריכוז השוקולד השוקולה שו לא היה מתוק מדי, ככל הנראה בשל שימוש בשוקולד מריר משובח.

אין ספק שהשוקולה של לה ז'קובין הוא אחד מהמנחמים ביותר והמתאימים ביותר ליום חורפי, סגרירי וגשום. אני לא הצלחתי לגמור את הספל... ואתם?


View Larger Map

La Jacobine

59-61 rue Saint Andre des Arts

75006 Paris

מטרו: Odeon (קווים 4 ו-10) או Saint-Michel (קו 4)

שעות פתיחה: שני 23:30-17:00, שלישי עד ראשון 23:30-12:00, ביום ראשון מוגת ארוחת בראנץ' בשעות 16:00-12:00