בתום דיונים קבועים הנערכים לפני כל קמפינג שנתי שלנו בכנרת, דיונים הכוללים העלאת רעיונות גרנדיוזיים לאתגרים קולינריים חדשים בשטח, איכשהו אנחנו תמיד חוזרים לשקשוקה הקבועה של הבוקר.

דברים טובים לא משתנים: הקימה בבוקר עם הצוואר התפוס, הטבילה המרעננת במים, שתיית הקפה מהפינג'אן, הבדיחה התורנית של ערן - והשקשוקה. רגע אחרי השכשוך בגלים, רגע לפני פתיחת שקיות החטיפים, אנחנו נוהגים להיכנס לנוהל שקשוקה: רואי וערן על העגבניות, אני על הבצלים והשום, שירה עם הביצים ודפני עם כל המסביב. בתוך דקות השקשוקה מוכנה, הלחם נבצע, הניגוב נערך בסיבוב והכל ביחד ממשיך להסתובב במקום שיועד לו.

לשקשוקה יש היסטוריית מתכונים ענפה, ושלל דוקטורים ופרופסורים שקוראים לה על שמם. אחרי ניסיונות, ביקורות, הערות, הארות, קיטורים ושיפורים - אני גאה להציג כאן את הגרסה שלי לשקשוקה, שהיא אמנם נטולת תארים מתקדמים, אך רוויית תשבוחות מהעם.

הפרקים הקודמים של "בישולי הדרך":

שקשוקה כמו ששקשוקה צריכה להיות

מרכיבים (7-5 מנות)
  • שמן זית
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 8 שיני שום קלופות וחתוכות לחצאים
  • 1/2 פלפל ירוק חתוך לקוביות
  • 1 פלפל צ'ילי קטן
  • 7 עגבניות גדולות ורכות, חתוכות לקוביות
  • 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • 1 כף סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • טיפה בזיליקום
  • 8 ביצים

אופן ההכנה
  1. מחממים במחבת גדולה שמן זית ומאדים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום והפלפלים ומאדים עוד כמה דקות. מערבבים כל הזמן כדי למנוע חריכה של השום (שתהפוך את טעמו למר).
  2. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים היטב ונותנים לתערובת להתבשל על אש קטנה כ-15-10 דקות, עד שהעגבניות נעשות רכות מאוד. טועמים ומתקנים תיבול: אם העגבניות חמוצות מדי, מוסיפים עוד קצת סוכר.
  3. שוברים את הביצים ושופכים ישירות כמות שהן על התערובת שבמחבת. מכסים את המחבת במכסה או בנייר אלומיניום ומבשלים כ-10-8 דקות.לא מערבבים!
  4. בתום זמן הבישול, חשוב מאוד לתת לשקשוקה לנוח: מכבים את האש ונותנים לה עוד כמה דקות להתייצב.

גיוון
  • שקשוקה חלבית: אפשר להוסיף לשקשוקה גבינה לבנה קשה מפוררת (למשל, פטה או בולגרית). את הגבינה מוסיפים לקראת סוף הבישול, כדקה-שתיים לפני כיבוי האש.
  • שקשוקה בשרית: מוסיפים לתערובת יחד עם העגבניות חתיכות נקניקיות מרגז. דלי האמצעים יכולים להסתפק בקבנוס.