מתוך התוכנית "ארוחת שבת"
המרכיבים
- 2 כוסות חיטה
- 2 כוסות מים
- 2 מקלות קינמון
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
לרוטב
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 2 כפות עלי סלרי קצוצים
- 2 כפות שמן אבוקדו
- 1 כפית דבש
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- מניחים את החיטה, המים והתבלינים בסיר, מכסים את הסיר בנייר אלומיניום ומבשלים במשך 40 דקות על אש קטנה. מכבים את האש ומניחים לחיטה להתקרר. מוציאים את מקלות הקינמון ונפטרים מהם.
- רוטב: מניחים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים לרוטב חלק.
- יוצקים את הרוטב על החיטה, מערבבים ומגישים.