מתוך התוכנית "ארוחת שבת"

המרכיבים

  • 2 כוסות חיטה
  • 2 כוסות מים
  • 2 מקלות קינמון
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

לרוטב

  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 2 כפות עלי סלרי קצוצים
  • 2 כפות שמן אבוקדו
  • 1 כפית דבש
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  1. מניחים את החיטה, המים והתבלינים בסיר, מכסים את הסיר בנייר אלומיניום ומבשלים במשך 40 דקות על אש קטנה. מכבים את האש ומניחים לחיטה להתקרר. מוציאים את מקלות הקינמון ונפטרים מהם.
  2. רוטב: מניחים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים לרוטב חלק.
  3. יוצקים את הרוטב על החיטה, מערבבים ומגישים.