מרכיבים (8 מנות)
- 16 פלפלים אדומים, קלויים וקלופים (נמכרים בצנצנות ברשתות השיווק)
למלית
- 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 3/4 מכל 150) גרם) גבינת שמנת
- 1/4 כוס 60) מ"ל) חלב
- 2 ביצים
- 100 גרם סלמון מעושן חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 2 ביצים
- 2 כפות 20) גרם) קמח
- 1/2 כוס עירית קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- כלים מיוחדים: 8 תבניות אישיות בקוטר 7 ס"מ (אפשר חד-פעמיות)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
- מוציאים את הפלפלים מהצנצנת ומסננים היטב מנוזלים. מרפדים כל תבנית ב2- פלפלים משוטחים, כך שיחפפו מעט ויגלשו מהשוליים.
- ממלאים את הפלפלים במלית ומקפלים את הקצוות מלמעלה משני הצדדים, כך שהמלית תהיה ארוזה לגמרי בתוכם.
- אופים כ25- דקות, עד שהמלית מתייצבת.
- הופכים בעדינות על צלחות, מחלצים מהתבניות ומגישים מיד.