מרכיבים (2 מנות)

  • 1 חזה עוף, חתוך לשני נתחים שמנים
  • 4 כפות שמן זית
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • פלפל שחור
  • 1/2 חסה עגולה
  • 1 חבילת גרגיר נחלים או רוקט (עדיף גרגיר - הוא חריף יותר וטעים יותר)
  • 1 אנדיב
  • 1 אבוקדו
  • שמן זית לטיגון
  • 1 פיטאיה ורודה

לרוטב
  • 2 נתחי פילה אנשובי
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/4 כוס מיונז
  • 3 כפיות מיץ לימון
  • 3 כפיות שמן זית
  • 2 כפיות מים
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן מגורדת
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. משרים את העוף לשעה בארבע כפות שמן זית, פלפל שחור גרוס ומיץ מ-1/2 לימון.
  2. קורעים את עלי החסה בידיים לפיסות גדולות.
  3. פורסים את עלי הרוקט.
  4. חותכים את האנדיב לפרוסות לא דקות מדי.
  5. חותכים את האבוקדו לפרוסות שמנמנות.
  6. מערבבים בקערה את החסה, הרוקט, האנדיב והאבוקדו.
  7. מכינים את הרוטב: מועכים את האנשובי עם כף, מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומעבדים לרוטב חלק באמצעות בלנדר ידני.
  8. מטגנים את העוף בשמן זית על אש בינונית, עד שהוא עשוי מבפנים ופריך וזהוב מבחוץ. פורסים אותו לרצועות עבות.
  9. מקלפים בזהירות פיטאיה ורודה וחותכים לקוביות בגודל של קרוטונים.
  10. מערבבים את הירקות עם רוב הרוטב ומניחים בצלחת. מניחים מעל את העוף ומקשטים אותו בעוד רוטב.
  11. מוסיפים את קרוטוני הפיטאיה – ואוכלים.

  • עוד מתכונים מצולמים - בבלוג של Layla Cooking