מרכיבים (2 מנות)
- 1 חזה עוף, חתוך לשני נתחים שמנים
- 4 כפות שמן זית
- מיץ מ-1/2 לימון
- פלפל שחור
- 1/2 חסה עגולה
- 1 חבילת גרגיר נחלים או רוקט (עדיף גרגיר - הוא חריף יותר וטעים יותר)
- 1 אנדיב
- 1 אבוקדו
- שמן זית לטיגון
- 1 פיטאיה ורודה
- 2 נתחי פילה אנשובי
- 1 שן שום קצוצה
- 1/4 כוס מיונז
- 3 כפיות מיץ לימון
- 3 כפיות שמן זית
- 2 כפיות מים
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1/3 כוס גבינת פרמזן מגורדת
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- משרים את העוף לשעה בארבע כפות שמן זית, פלפל שחור גרוס ומיץ מ-1/2 לימון.
- קורעים את עלי החסה בידיים לפיסות גדולות.
- פורסים את עלי הרוקט.
- חותכים את האנדיב לפרוסות לא דקות מדי.
- חותכים את האבוקדו לפרוסות שמנמנות.
- מערבבים בקערה את החסה, הרוקט, האנדיב והאבוקדו.
- מכינים את הרוטב: מועכים את האנשובי עם כף, מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומעבדים לרוטב חלק באמצעות בלנדר ידני.
- מטגנים את העוף בשמן זית על אש בינונית, עד שהוא עשוי מבפנים ופריך וזהוב מבחוץ. פורסים אותו לרצועות עבות.
- מקלפים בזהירות פיטאיה ורודה וחותכים לקוביות בגודל של קרוטונים.
- מערבבים את הירקות עם רוב הרוטב ומניחים בצלחת. מניחים מעל את העוף ומקשטים אותו בעוד רוטב.
- מוסיפים את קרוטוני הפיטאיה – ואוכלים.
- עוד מתכונים מצולמים - בבלוג של Layla Cooking