מרכיבים (4 מנות)
- 500 גרם פסטה קצרה (למשל, "צינורות" או "פרפרים")
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 100 גרם פרוסות נקניק בקר בסגנון פרושוטו (למשל, ברזאולה), חתוך לרצועות דקות
- 1/2 כוס אפונה צרפתית או אפונה (אפשר מוקפאת שהופשרה)
- 2 עגבניות, פרוסות לשמיניות (רצוי לקלף אותן - חורצים עם סכין X בקליפה וחולטים במים רותחים כדקה. לאחר מכן הקליפה מתקלפת בקלות)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- אפשרות להגשה:1/3 כוס בצל ירוק קצוץ או פטרוזיליה קצוצה או בזיליקום קצוץ או טימין
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- בינתיים, מחממים את שמן הזית במחבת גדולה. מוסיפים את השום ואת רצועות הנקניק ומטגנים על אש בינונית עד שהשום מזהיב קלות (אסור לתת לשום להישרף, כי אז טעמו יהפוך למר).
- מוסיפים את האפונה ואת העגבניות, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים תוך ערבוב כ־2 דקות.
- מסננים את הפסטה המבושלת, מוסיפים למחבת ומערבבים היטב. מסירים מהאש.
- אם רוצים, מעטרים בבצל ירוק או בעשבי תיבול - ומגישים חם.