מרכיבים (4 מנות)

  • 500 גרם פסטה קצרה (למשל, "צינורות" או "פרפרים")
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 100 גרם פרוסות נקניק בקר בסגנון פרושוטו (למשל, ברזאולה), חתוך לרצועות דקות
  • ‭1/2‬ כוס אפונה צרפתית או אפונה (אפשר מוקפאת שהופשרה)
  • 2 עגבניות, פרוסות לשמיניות (רצוי לקלף אותן - חורצים עם סכין X בקליפה וחולטים במים רותחים כדקה. לאחר מכן הקליפה מתקלפת בקלות)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

  • אפשרות להגשה:‭1/3‬ כוס בצל ירוק קצוץ או פטרוזיליה קצוצה או בזיליקום קצוץ או טימין

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. בינתיים, מחממים את שמן הזית במחבת גדולה. מוסיפים את השום ואת רצועות הנקניק ומטגנים על אש בינונית עד שהשום מזהיב קלות (אסור לתת לשום להישרף, כי אז טעמו יהפוך למר).
  3. מוסיפים את האפונה ואת העגבניות, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים תוך ערבוב כ־2 דקות.
  4. מסננים את הפסטה המבושלת, מוסיפים למחבת ומערבבים היטב. מסירים מהאש.
  5. אם רוצים, מעטרים בבצל ירוק או בעשבי תיבול - ומגישים חם.