לפני כמה שנים ישבתי עם חברה בבית קפה בארץ הקודש. החברה התעניינה במבחר הקינוחים שהוצעו במקום, שכלל כמובן עוגת שוקולד חמה עם גלידה וקצפת, עוגת-הבית-שאל-את-המלצרית, עוגת גבינה פירורים, עוד כמה שטאנצים קבועים - ובנוסף גם פונדנט שוקולד.
לאחר שקיבלה ממני הסבר קצר בחרה החברה בפונדנט. המלצרית לקחה את ההזמנה והתעקשה על כך שלהכנת הפונדו נדרשת כרבע שעה. אני יודעת שזה נורא פולני, אבל הייתי חייבת לומר לה שהיא מתכוונת לפונדנט ולא לפונדו. הילדונת התעקשה שמדובר בפונדו. נו שוין, כמו שאומרים. אני מבטיחה שהיום אעסוק באמת בפונדו - ורק בו. פונדו, או בצרפתית Fondue, מגיע אלינו משוויץ ומצרפת, ומקור המילה בפועל הצרפתי Fondre, שמשמעותו להמס. אמנם אני מהצד של החתן, אבל צריך לזכור שפונדו החל כמאכל מלוח על בסיס גבינות, ורק מאוחר יותר הפך גם לקינוח נחשק.בדומה לאחיו הבכור והגבינתי, פונדו שוקולד הוא מעדן מנחם מאוד. מדובר בעצם בשוקולד מומס, בדרך כלל עם שמנת ואלכוהול כלשהו, המוגש בכלי ברזל יצוק וכבד שמתחתיו נר או מבער אשר שומרים על טמפרטורה חמימה ויציבה. לצדו של כלי השוקולד מניחים קוביות של עוגה ספוגית, מרנגים, מרשמלו, פירות חמצמצים או כל דבר אחר שאפשר לשפד ולטבול בשוקולד. אכילת פונדו היא לא רק הנאה קולינרית, אלא גם אירוע חברתי - שהרי כולם אוכלים מאותו המסטינג.את הפונדו של Aux Anysetiers du Roy פגשתי לראשונה כשהסתובבתי באחד מסלוני השוקולד שהתקיימו בפריס. את תשומת לבי תפס דוכן מיוחד, שבו מאות כלי חרס ייחודיים, ממולאים במגוון רחב מאוד של פונדו שוקולד בטעמים שונים. נכנסתי, טבלתי ענבים בכמה מטעמי הפונדו - והתאהבתי. כלי החרס שבו נמכרת התוצרת של החברה הם לא רק יפים, אלא גם שימושיים: הם שומרים על חום הפונדו לאחר חימומו; ואם נשאר מהפונדו לא צריך לדאוג: תמיד אפשר לסגור את הכלי ולחממו שוב בהמשך.
45 boulevard Saint Germain
75005 Paris
מטרו: Maubert Mutualité (קו 10)
- שרון היינריך, קונדיטורית, גרה בפריז וכותבת את הבלוג פריז, קונדיטוריה ומה שביניהן