מנה שכולה טעמים עזים וחרוכים של אש גלויה. נתח הקצבים, שהוא מאוד בשרני ומלא דם, מוסיף טעם עמוק של בשר.

מרכיבים

  • 4 תפוחי אדמה
  • 10 עגבניות שרי, חצויות
  • 4 לימונים כבושים, חתוכים לשישה פלחים
  • 1 פלפל חריף, פרוס דק
  • 4 נתחי אונגלה (נתח קצבים) במשקל 180 גרם כל אחד
  • 1 לימון
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל

  • כלים מיוחדים: שיפודי עץ

אופן ההכנה

  1. מניחים את תפוחי האדמה (כמו שהם, אין צורך לעטוף בנייר אלומיניום) על גחלים לוחשות לכ-40-30 דקות. באמצע הצלייה הופכים אותם לצדם השני. לחלופין, אפשר לצלות אותם על הגריל.
  2. משפדים את העגבניות, הלימונים הכבושים והפלפל החריף ומניחים על גריל פחמים. צולים מכל הצדדים, עד לחריכה קלה.
  3. צורבים את נתחי הבשר על הגריל עד למידת ההכנה הרצויה וחותכים לפרוסות.
  4. מרוקנים את בשר תפוחי האדמה ומערבבים אותו עם העגבניות, הפלפלים והלימונים הכבושים. מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
  5. עורמים את הסלט החם בצלחת ומניחים מעליו את נתחי הבשר. מזלפים מעל הכל שמן זית.

  • מאיר אלאלוף הוא סו-שף במסעדת "מסה" בתל אביב וכותב את הבלוג "שובב קולינרי "