מתוך התוכנית "אוכל של בית"

המרכיבים

  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כפית קצח או שומשום
  • 1/2 כוס קמח
  • שמן

למלית
  • 1 גביע גבינה לבנה
  • זיתים מגולענים
  • זעתר

לסלט
  • 2 עגבניות
  • 1 בצל סגול
  • 1 גמבה אדומה
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • מלפפון
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 לימון סחוט
  • 1/2 כוס מים
  • מלח

אופן ההכנה
  1. מערבבים את הביצה עם החלב, הקמח והקצח או השומשום עד שנוצרת בלילה אחידה.
  2. מחממים מחבת, מוסיפים כפית שמן ויוצקים מהבלילה, מחכים עד שהקרפ מקבל גוון שחום ואז הופכים עד שהצד השני מקבל גם גוון שחום. חוזרים על התהליך עם שארית הבלילה.
  3. המלית: חותכים את הזיתים ומערבבים עם הגבינה והזעתר.
  4. הסלט: חותכים את כל הירקות ומערבבים. מכינים טחינה מהטחינה הגולמית, המים ומיץ הלימון וממליחים לפי הטעם. יוצקים את הטחינה על הסלט ומערבבים.
  5. ממלאים את הקרפים בגבינות ומגישים לצד הסלט.