מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים
- 1 ביצה
- 1/2 כוס חלב
- 1 כפית קצח או שומשום
- 1/2 כוס קמח
- שמן
- 1 גביע גבינה לבנה
- זיתים מגולענים
- זעתר
- 2 עגבניות
- 1 בצל סגול
- 1 גמבה אדומה
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
- מלפפון
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- 1/2 לימון סחוט
- 1/2 כוס מים
- מלח
- מערבבים את הביצה עם החלב, הקמח והקצח או השומשום עד שנוצרת בלילה אחידה.
- מחממים מחבת, מוסיפים כפית שמן ויוצקים מהבלילה, מחכים עד שהקרפ מקבל גוון שחום ואז הופכים עד שהצד השני מקבל גם גוון שחום. חוזרים על התהליך עם שארית הבלילה.
- המלית: חותכים את הזיתים ומערבבים עם הגבינה והזעתר.
- הסלט: חותכים את כל הירקות ומערבבים. מכינים טחינה מהטחינה הגולמית, המים ומיץ הלימון וממליחים לפי הטעם. יוצקים את הטחינה על הסלט ומערבבים.
- ממלאים את הקרפים בגבינות ומגישים לצד הסלט.