במטבח האמריקאי יש סגנון קולינרי שנקרא "white trash food" (אוכל של זבל לבן). האבות המייסדים של הזרם הם בני המעמד הנמוך (המכונים "זבל לבן"), ולרוב מדובר באוכל עתיר שומן, סוכר, מלח וכימיקלים, הודות לשימוש נרחב במוצרים מעובדים. לדוגמה:

פאי תפוחים

מרכיבים

  • קלתית פאי קנויה
  • פחית שימורים של מילוי לפאי תפוחים

אופן ההכנה

  1. לשפוך את המלית לתוך קלתית הפאי.
  2. לאפות ב-350 מעלות פרנהייט עד להשחמה.

או:

עוגת יום הולדת

מרכיבים

  • קופסת תערובת לעוגה צהובה
  • חבילת פרוסטינג (ציפוי לבן)
  • צבעי מאכל (עדיף מסרטנים)

הוראות הכנה

  1. להכין את העוגה לפי הוראות היצרן.
  2. לצבוע את הפרוסטינג בעזרת צבעי המאכל כיד הדמיון ולמרוח על העוגה.

אני הבנאדם האחרון שיירד על אנשים בגלל שימוש במוצרים מעובדים. הצד האפל שבי היה מת לרכוש חבילת פרוסטינג ולאכול אותו עם כפית לקול אנקת עורקי הנחסמים (לשם הפרוטוקול יש לציין שמעולם לא עשיתי זאת, וגם אם כן לא תוכלו בחיים להוכיח, שכן לא הייתי עושה משהו מטומטם כמו להחביא את הראיות בפריזר). למזלי אני גרה בארץ הקודש, המפגרת מרחק שנות אור אחר אמריקה הנאורה, ורוב המוצרים שאני קונה בסופר דווקא לא היו שורדים שואה גרעינית. אבל מדי פעם בא לי קצת מהאמריקאיות הצבעונית מדי והדביקית הזאת.

הפוסט הנוכחי מוקדש לנכס צאן ברזל בקולינריה האמריקאית הנמוכה: הרייס קריספיז טריטס.

נשאר לכם מרשמלו מהמנגל של יום העצמאות? מצוין! יש לכם כבר 33% מהמרכיבים. רייס קריספיז טריטס הם ממתקים קלים להכנה המורכבים ממרשמלו, מעט מרגרינה או חמאה ופצפוצי אורז (המכונים גם אורז תפוח). מתוקים, דביקים, קראנצ'יים וממכרים לגמרי - אין ילד בארצות הברית שלא מכיר אותם. בקונצרן קלוגס יטענו שחייבים להשתמש ברייס קריספיז המקוריים, אך הריני להודיעכם שכל מוצר אורז תפוח, גם אחרון חיקויי הפיצי בהכשר הבד"ץ, יעשה את העבודה היטב.

ישנם אתרים שלמים המוקדשים לשלל הטעמים והצורות שאפשר להכין בהם רייס קריספיז טריטס, כשכל אחד הזוי ממשנהו (בטעם חמאת בוטנים! בצורת חללית! בטעם תות! בצורת קלסתר פניה של מישל אובמה!). לפניכם המתכון הבסיסי, שאמור לצאת בצבע בז'-לבן נטרלי כצבעו של אורז תפוח. אבל מכיוון שכל חבילות המרשמלו שבהן נתקלתי מכילות גם מרשמלו ורוד, אלא אם כן תבררו החוצה רק את הלבנים, לטריטס שלכם יהיה גוון ורדרד. בטי קרוקר הייתה גאה.

ממתק פצפוצי אורז ומרשמלו

מבוסס על: האתר הרשמי של חברת קלוגס

עלות: כ-11 שקל

כמות: תבנית קטנה, כ-16 ריבועים

מרכיבים
  • 30 גרם מרגרינה או חמאה
  • 1 חבילת מרשמלו (180 גרם)
  • 3.5 כוסות אורז תפוח

אופן ההכנה
  1. ממיסים בסיר על אש נמוכה את המרשמלו והמרגרינה או החמאה. אפשר גם להמיס במיקרוגל: מחממים כל פעם 30 שניות, מוציאים, מערבבים ומחממים שוב. לי לקח שלושה סיבובים.
  2. מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים.
  3. משטחים את האורז בתבנית בעזרת מרית, כף או יד משומנת (התערובת דביקה מאוד).
  4. מקררים וחותכים לחתיכות.
  5. עדיף לאכול באותו יום. הממתקים נשמרים לכל היותר יום-יומיים בקופסה אטומה - אחר כך האורז כבר מאבד מפריכותו.