איך אתם אוהבים את עוגיות השוקולד צ'יפ שלכם? רכות או קריספיות? גדולות או קטנות? בהירות או כהות? ועם אילו תוספות? הפעם הכנתי אותן רכות, כי הבן שלי, שקד, רצה לקרוץ מהן את השם שלו. עם תוספת של קפה נמס, ליקר אמרטו ושוקולד קצוץ גס במקום נטיפי שוקולד הן יצאו מושלמות.

מרכיבים

  • 1/2 2 כוסות קמח
  • 2 כפות קקאו
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף אמרטו (ליקר שקדים)
  • 1 כף קפה נמס
  • 300 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים יחד את הקמח, הקקאו ואבקת הסודה לשתייה.
  3. מקציפים במיקסר את החמאה ושני סוגי הסוכר במשך 3 דקות. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, ולאחר מכן את תמצית הווניל, האמרטו והקפה הנמס.
  4. מעבירים את המיקסר למהירות אטית ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח.
  5. לאחר שהקמח נבלע לחלוטין בתערובת מוסיפים גם את השוקולד הקצוץ ומעבדים עוד דקה.
  6. פורשים על תבנית התנור נייר אפייה. מניחים בתבנית כפות מתערובת העוגיות, ומקפידים להשאיר ביניהן רווח (העוגיות יתפשטו בזמן האפייה).
  7. אופים 10 דקות.לא להיבהל אם העוגיות עדיין רכות מאוד כשהן יוצאות מהתנור - הן יתייצבו כשיתקררו.

גיוון

  • אפשר לגוון את העוגיות עם שוקולד לבן קצוץ גס, אגוזים או צימוקים. מוסיפים אותם כמו את השוקולד הרגיל, בשלב 5.

  • מאיר אלאלוף הוא סו-שף במסעדת "מסה" בתל אביב וכותב את הבלוג "שובב קולינרי "