מתוך התוכנית "מיני שף"

המרכיבים

  • 300 גרם ספגטי
  • שמן לטיגון

לקציצות
  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 1 תפוח אדמה מגורר
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 5 כפות פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור

לרוטב
  • 4 כפות שמן זית
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  1. הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה ויוצרים מהן קציצות. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד הזהבה.
  2. הרוטב: מטגנים את השום וקוביות הפלפל בשמן זית עד שהפלפל מתרכך מעט. מוסיפים את התבלינים, את רסק העגבניות ו-3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  3. מכניסים את הקציצות לרוטב ומבשלים במשך 20 דקות.
  4. בינתיים מבשלים את הספגטי.
  5. מניחים את הספגטי בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הקציצות עם הרוטב ומגישים.