מתוך התוכנית "ארוחת שבת"
המרכיבים
- 1 ק"ג קרפיון טחון
- 1/2 כוס קמח מצה
- 2 ביצים קשות מגוררות בפומפייה
- 1 ביצה טרייה
- 2 כוס גזר חתוך לקוביות קטנטנות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- סוכר לפי הטעם
לציר דגים
- 3-2 ראשי דגים
- 2 בצלים
- 3 עלי דפנה
- 2 גזרים פרוסים
- 2 גבעולי סלרי עם העלים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית סוכר
- 3-2 ליטר מים
לחזרת
- 1/2 ראש סלק מגורר
- 2 כפות שורש חזרת מגורר
- 1 כף חומץ
- 1/2 כפית סוכר
- מעט מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה. יוצרים קציצות בפורמה (חישוק) ומניחים במקרר לשעה.
- ציר דגים: מניחים את מרכיבי הציר בסיר גדול ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. מסננים את הציר ומחזירים את הנוזל לסיר.
- מביאים את הציר לרתיחה, מוסיפים את קציצות הגפילטע פיש ומבשלים כ-10 דקות. מוציאים מהנוזל ומקררים.
- החזרת: מערבבים את כל מרכיבי החזרת, טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים את קציצות הגפילטע פיש עם חזרת בצד.