מתוך התוכנית "ארוחת שבת"

המרכיבים

  • 1 ק"ג קרפיון טחון
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • 2 ביצים קשות מגוררות בפומפייה
  • 1 ביצה טרייה
  • 2 כוס גזר חתוך לקוביות קטנטנות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • סוכר לפי הטעם

לציר דגים

  • 3-2 ראשי דגים
  • 2 בצלים
  • 3 עלי דפנה
  • 2 גזרים פרוסים
  • 2 גבעולי סלרי עם העלים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סוכר
  • 3-2 ליטר מים

לחזרת

  • 1/2 ראש סלק מגורר
  • 2 כפות שורש חזרת מגורר
  • 1 כף חומץ
  • 1/2 כפית סוכר
  • מעט מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה. יוצרים קציצות בפורמה (חישוק) ומניחים במקרר לשעה.
  2. ציר דגים: מניחים את מרכיבי הציר בסיר גדול ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. מסננים את הציר ומחזירים את הנוזל לסיר.
  3. מביאים את הציר לרתיחה, מוסיפים את קציצות הגפילטע פיש ומבשלים כ-10 דקות. מוציאים מהנוזל ומקררים.
  4. החזרת: מערבבים את כל מרכיבי החזרת, טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מגישים את קציצות הגפילטע פיש עם חזרת בצד.