מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים".
מרכיבים (תבנית אינגליש קייק באורך 28 ס''מ)
- 3 ביצים בגודל M, בטמפרטורת החדר
- 170 גרם (3/4 כוס ועוד 2 כפות) סוכר
- 170 גרם (2/3 כוס ועוד 1 כף) שמנת מתוקה, בטמפרטורת החדר
- 140 גרם (1 כוס) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1/2 1 כפות ברנדי או רום (לא חובה)
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- קורט מלח
- 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 בננה בשלה חתוכה לקוביות
- 20 גרם (2 כפות מעט גדושות) אבקת קקאו
- 2 כפות ברנדי או ליקר בננה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים את התבנית.
- ממיסים חמאה.
- מערבבים קמח ואבקת אפייה.
- מקציפים ביצים, סוכר, גרידת לימון ותפוז, קורט מלח ווניל לקציפה לא קשה מדי.
- מוסיפים את השמנת בזרם דק לתוך קציפת הביצים, תוך ערבוב עם מטרפה ידנית. מנפים את תערובת הקמח לתוך הקערה, תוך ערבוב. מוסיפים חמאה מומסת,תוך ערבוב.
- מחלקים את התערובת ל-2/3 ו-1/3.
- יוצקים מחצית מ-2/3 התערובת לתוך התבנית. מערבבים את 1/3 התערובת עם אבקת הקקאו והבננה ומוסיפים לתבנית כפס לאורך. מכסים עם המחצית השנייה של 2/3 התערובת.
- אופים 5 דקות.
- מוציאים מהתנור, מורידים את החום ל-170 מעלות, ומשאירים הדלת פתוחה עד שנורת הבקרה נדלקת.
- בזמן שהעוגה עומדת בחוץ, חורצים את הקליפה העליונה לאורך - אבל לא עד הסוף. מחזירים את העוגה לתנור ואופים עוד 25-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים, ומקשטים בפירות יער ובריבת משמש חמה.
- אין להקציף את הביצים יותר מדי.
- יש להקפיד על הוספת החומרים בסדר הנכון.