מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים".

מרכיבים (תבנית אינגליש קייק באורך 28 ס''מ)

  • 3 ביצים בגודל M, בטמפרטורת החדר
  • 170 גרם (3/4 כוס ועוד 2 כפות) סוכר
  • 170 גרם (2/3 כוס ועוד 1 כף) שמנת מתוקה, בטמפרטורת החדר
  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 1 כפות ברנדי או רום (לא חובה)
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • קורט מלח
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 1 כפית תמצית וניל

למלית
  • 1 בננה בשלה חתוכה לקוביות
  • 20 גרם (2 כפות מעט גדושות) אבקת קקאו
  • 2 כפות ברנדי או ליקר בננה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. ממיסים חמאה.
  3. מערבבים קמח ואבקת אפייה.
  4. מקציפים ביצים, סוכר, גרידת לימון ותפוז, קורט מלח ווניל לקציפה לא קשה מדי.
  5. מוסיפים את השמנת בזרם דק לתוך קציפת הביצים, תוך ערבוב עם מטרפה ידנית. מנפים את תערובת הקמח לתוך הקערה, תוך ערבוב. מוסיפים חמאה מומסת,תוך ערבוב.
  6. מחלקים את התערובת ל-2/3 ו-1/3.
  7. יוצקים מחצית מ-2/3 התערובת לתוך התבנית. מערבבים את 1/3 התערובת עם אבקת הקקאו והבננה ומוסיפים לתבנית כפס לאורך. מכסים עם המחצית השנייה של 2/3 התערובת.
  8. אופים 5 דקות.
  9. מוציאים מהתנור, מורידים את החום ל-170 מעלות, ומשאירים הדלת פתוחה עד שנורת הבקרה נדלקת.
  10. בזמן שהעוגה עומדת בחוץ, חורצים את הקליפה העליונה לאורך - אבל לא עד הסוף. מחזירים את העוגה לתנור ואופים עוד 25-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  11. מצננים, ומקשטים בפירות יער ובריבת משמש חמה.

טיפים
  • אין להקציף את הביצים יותר מדי.
  • יש להקפיד על הוספת החומרים בסדר הנכון.