כיף למלא פטריות. לא מלכלכים ידיים בחיתוכים ובגלעונים, רק מוציאים את הרגל ומכניסים במקומה את המילוי. אם קונים פטריות גדולות, שלרוב נמכרות בתפזורת בשוק או באריזות בסופּר, כל מילוי מחליק לתוכַן באופן מופתי כאילו היה החתיכה החסרה להשלמת הפאזל.

כיף גם לשים פטריות על המנגל. צירוף שתי ההנאות יחדיו יכול להפיק מתאבן מצוין לפתיחת התיאבון, ולסמן "וי" גדול באגף הצמחונים. הבזיליקום והשום מריצים את הפטריות צעד קדימה. בחסות תיבולם, קשה להאמין שאורך חיי הפטריות שייצאו מהגריל אל השולחן יעלה על חמש דקות.

מרכיבים (20 מתאבנים)

  • 20 פטריות שמפיניון גדולות
  • שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 250 גרם גבינה לאפייה (טיב טעם, כנען, חמד)
  • 1 צרור קטן של בזיליקום קצוץ דק-דק
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. שולפים מכל פטרייה את הרגל. עשר רגליים מניחים בצד ומפקירים לחסדי הטבע, ועשר רגליים קוצצים דק-דק.
  2. מחממים במחבת שמן זית ומאדים את הבצל, את רגלי הפטריות הקצוצות ואת השום, עד שכמות הנוזלים מצטמצמת.
  3. מוסיפים את אגוזי המלך למחבת ומקפיצים עוד כשתי דקות, שאחריהן מכבים את האש.
  4. מוסיפים למחבת את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד שנוצרת עיסה אחידה.
  5. ממלאים כל פטרייה בנדיבות בעיסה, ומניחים את הפטריות על הגריל כשפתח המילוי פונה כלפי מעלה. חשוב שהאש לא תהיה חזקה מדי, כדי שהפטריות לא ייחרכו לפני שתכולתן תימס. יש לדעת (ולא לדאוג בשל כך) כי הפטריות מגירות נוזלים על הגחלים, ואלו בתוֹרָן עשויות לגרום למנגל "לעשן".
  6. לאחר שהפטריות מצטמקות מעט ומראות סימני חריכה מעניינים – לרוב זה קורה אחרי 12-10 דקות על הגריל – מורידים אותן מהמנגל ונוגסים בתאווה.