מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"

את הריזוטו הזה לא מכינים בשיטה הקלאסית של בישול האורז בסיר והוספת נוזלים שוב ושוב עד לריכוך, אלא באפייה בתנור. זה גם חוסך זמן רב של עמידה מעל התבשיל וגם מחזיק טוב יותר במקרר, אפילו כמה ימים – פשוט מוציאים ומחממים במיקרו.

טריק נוסף – המתכון מכיל גבינת קוטג', שעוזרת לו להישאר עסיסי ולא להתייבש בתנור.

המרכיבים (6 מנות)

3 כפות שמן זית

1 כרשה גדולה קצוצה דק

2 כוסות אורז ארבוריו

1/2 כוס יין לבן יבש

2 ו-1/2 כוסות ציר ירקות

2-3 פלפלוני צ'ילי אדומים קטנים קצוצים דק

500 גרם אפונה טרייה

100 גרם גבעולי אספרגוס חתוכים לרצועות קטנות

1/3 כוס גבינת קוטג'

40 גרם גבינת פרמזן

1 כף מיץ לימון טרי

אופן ההכנה

  1. מחממים כף אחת של שמן זית במחבת בינונית, מוסיפים את הכרשה ומטגנים קלות עד הזהבה.
  2. מוסיפים את האורז ומטגנים כך שהוא יצופה בשמן. מוסייפים את היין ומבשלים כדקה עד שהוא נספג.
  3. מעבירים את האורז לתבנית חסינת חום, יוצקים את הציר, מפזרים את הצ'ילי ומעברבבים בעדינות. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 20 דקות.
  4. מוציאים מהתנור ומפזרים אפונה טרייה, אספרגוס, קוטג', פרמזן, מיץ לימון וחצי כוס מים. מחזירים לתנור ואופים 5 דקות נוספות. מגישים חם עם לימון.