אני לא אוהבת פיקניקים. סליחה, זה היה עדין: אני שונאת פיקניקים! ויש לי לזה הסבר פשוט: אני רוצה ליהנות מהאירוע ולא לעבוד כל הזמן.
כדי להפוך את היציאה לחיק הטבע לעניין יותר נסבל, פיתחתי עם השנים כמה מאכלי פיקניק שדורשים מעט מאוד התעסקות – גם בבית וגם בזמן הפיקניק עצמו. הרעיון הוא פשוט: מכינים את הדברים (בקלות) יום לפני ועוטפים בנייר אלומיניום. כשמגיעים לשטח צריך רק לחמם אותם על האש (עם מינימום השגחה), לצרף כמה רטבים מעניינים – ויש ארוחה! למטה תמצאו שני מאכלים טעימים כאלה – שיחד יכולים להרכיב ארוחה מלאה - וגם כמה רעיונות לרטבים.
בתוכנית "סיר לשבת" , שתשודר היום ב-11:00 ברדיו קול רגע, תוכלו לשמוע עוד רעיונות ומתכונים לקראת יום העצמאות - ולהציע את המתכונים שלכם. אתם מוזמנים לשתף גם כאן את הגולשים בידע שלכם - לחצו על הלשונית "כתבו טיפ / המלצה" שבתיבת הטוקבקים הנמצאת בתחתית העמוד - וכתבו. תוכלו אפילו לצרף תמונה!
_____________________________________________
תפוחי אדמה ממולאים
מרכיבים (6 מנות)
- 6 תפוחי אדמה, רצוי בגודל אחיד
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 1/2 פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 בצל קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- מלח
- פלפל שחור
- דוקרים את תפוחי האדמה ומבשלים במים רותחים עד שהם מתרככים. מקררים היטב.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את שאר המרכיבים.
- חוצים את תפוחי האדמה לאורכם לשניים. מוציאים מכל מחצית קצת מתוכנה, כך שנוצרות סירות של תפוחי אדמה.
- יוצרים קציצה מאורכת מתערובת הבשר, מניחים אותה באחד מחצאי תפוחי האדמה וסוגרים עם המחצית השנייה. ממלאים כך את שאר תפוחי האדמה.
- מגלגלים את תפוחי האדמה הממולאים בנייר אלומיניום, וסוגרים את הצדדים כמו סוכרייה. כך הנייר מתהדק סביב תפוח האדמה ונשאר סגור היטב.
- אופים 10 דקות בתנור. מצננים ושומרים במקרר.
- בפיקניק מניחים את תפוחי האדמה העטופים על הגריל ומחממים היטב. כדאי להפוך את ה"סוכרייה" מדי פעם.
_____________________________________________
מנה אחרונה על האש: תפוחי עץ בנייר אלומיניום
מרכיבים (6 מנות)
- 6 תפוחי עץ גדולים חתוכים לקוביות (תפוחי עץ כמספר הסועדים)
- 1/2 1 כפיות קינמון
- 6 כפות סילאן או דבש
- אפשרות: חמאת בוטנים או צימוקים
- הרבה נייר אלומיניום
- מערבבים את כל המצרכים.
- פורשים ריבועים גדולים של נייר אלומיניום ומניחים במרכז כל ריבוע כמה כפות מהמילוי (כמות שנראית לכם מספיקה למנה).
- עוטפים את המילוי היטב - אפשר לעשות את זה בדרכים שונות: לאסוף הכל כלפי מעלה ולסגור כמו חבילה; לסגור כמו סוכרייה; לקפל כמו מעטפה - מלמטה כלפי מעלה, אחר כך מלמעלה כלפי מטה ואז מהצדדים פנימה. אפשר לארוז בצורות שונות בהתאם למילוי: למשל, עם חמאת בוטנים עטוף כמו סוכרייה ועם צימוקים - כמו מכתב.
- מניחים על הגריל או בתוך הגחלים כ-20 דקות. אם הגחלים ממש חמים כדאי לארוז את הקינוח בשתי יריעות של נייר אלומיניום.
_____________________________________________
רטבים לבשר: רימון, מייפל ויין
תפקידם של רטבים לבשר אינו מסתכם בהענקת טעם. רובנו לא מודעים לכך, אך הם גם תורמים לריכוך הבשר – בזכות מרכיבים כמו חומץ או יין.
קל מאוד לגוון רטבים קיימים, ואפילו להמציא חדשים לגמרי. גם אם כבר יש לכם רוטב שאתם אוהבים במיוחד, נסו לשחק אתו – אני בטוחה שתופתעו לטובה. הנה כמה רעיונות, שעל בסיסם אפשר לייצר רעיונות חדשים. בכולם אפשר להשתמש הן כמרינדה והן כרוטב שיוצקים על הבשר המוכן – ולכולם הוראות הכנה זהות: פשוט מערבבים היטב את המרכיבים (הכי נוח – יוצקים לצנצנת, סוגרים היטב ומנערים):
רוטב חרדל וסירופ מייפל- 1/2 כוס סירופ מייפל
- 1/4 כוס חרדל
- 1 כפית שום כתוש
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כף חומץ
- 1 כף סוכר חום
רוטב רכז רימונים
- 1/4 כוס רכז רימונים
- 1 כף דבש
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
- 1/4 כוס חרדל
- 1/4 כוס מיונז
- 3-2 כפות דבש
- 3-2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
- 1/2 כוס רוטב מייפל
- 4 כפות חומץ בלסמי
- 1/2 כוס יין לבן
- 1/3 כוס קטשופ
- 3-2 כפות דבש
- 3-2 כפות רוטב סויה
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית ''סיר לשבת'',
המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ב-11:00