מתוך התוכנית "אוכל לשבת"
המרכיבים (2 מנות)
לתערובת הקבב
- 1 ק"ג בשר טלה טחון
- 200 גרם שומן כבש טחון
- 1 צרור נענע קצוצה
- 100 גרם צנוברים
- 2 בצלים אדומים קצוצים
- 2 ביצים
- 2 כפות טחינה
- 1 כף קטשופ
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק חריף
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- חצי פלפלון אדום קצוץ
- 1 חציל
אופן ההכנה
- מערבבים מרכיבי הקבב ולשים היטב לתערובת אחידה.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- יוצרים קבבים מתערובת הבשר
- מטגנים את הקבבים על פלנצ'ה או שצולים אותם על הגריל.
- הגשה: שורפים את חציל על האש וקולפים אותו. קוצצים את בשר החציל השרוף ומניחים בצלחת הגשה. מסדרים את הקבבים החמים ליד החציל הקלוי, יוצקים מעל את הרוטב הקר ומגישים.