מתוך התוכנית "ארוחת שבת".
מרכיבים (6 מנות)
- 1 ו-1/2 ק"ג צוואר כבש פרוס לחתיכות בעובי 2 ס"מ
- 2 בצלים קצוצים
- 1/4 כוס שמן זית
- 10 פרוסות של לימון פרסי (שחור יבש)
- 2 לימונים פרוסים לרבעים
- 1 ו-1/2 ליטר ציר ירקות או בקר (אפשר להכין מאבקה) או 750 מ"ל מים ו-750 מ"ל מיץ תפוזים
- 20 שיני שום לא קלופות
- 4 גזרים פרוסים לפרוסות בעובי 3 ס"מ
- כ-1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף ופרוס גס
- 2 כפות בהרט
- 2 כפות חוויאג'
- 10 תרמילי הל
- 4 כפות דבש
- 1 כפית פלפל גרוס
- 1 כפית מלח
- 2 ענפי רוזמרין
- 1 כוס סלרי קצוץ
אופן ההכנה
- מטגנים את הבצל בשמן הזית עד הזהבה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
- מסירים את הקצף מעל פני התבשיל וממשיכים לבשל כשעה וחצי על אש קטנה, עד שהבשר הופך רך והרוטב מסמיך. מגישים חם.