מתוך התוכנית "ארוחת שבת".

מרכיבים (6 מנות)

  • 1 ו-1/2 ק"ג צוואר כבש פרוס לחתיכות בעובי 2 ס"מ
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 10 פרוסות של לימון פרסי (שחור יבש)
  • 2 לימונים פרוסים לרבעים
  • 1 ו-1/2 ליטר ציר ירקות או בקר (אפשר להכין מאבקה) או 750 מ"ל מים ו-750 מ"ל מיץ תפוזים
  • 20 שיני שום לא קלופות
  • 4 גזרים פרוסים לפרוסות בעובי 3 ס"מ
  • כ-1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף ופרוס גס
  • 2 כפות בהרט
  • 2 כפות חוויאג'
  • 10 תרמילי הל
  • 4 כפות דבש
  • 1 כפית פלפל גרוס
  • 1 כפית מלח
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 1 כוס סלרי קצוץ

אופן ההכנה

  1. מטגנים את הבצל בשמן הזית עד הזהבה.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
  3. מסירים את הקצף מעל פני התבשיל וממשיכים לבשל כשעה וחצי על אש קטנה, עד שהבשר הופך רך והרוטב מסמיך. מגישים חם.