מתוך התוכנית "אוכל של בית".

מרכיבים

  • 1 כוס אורז עגול
  • 1/4 ק"ג עלי גפן למילוי (כ-30 עלים)
  • 1/2 כוס בשר טלה טחון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • עגבניות חתוכות לקוביות
  • שמן זית

אופן ההכנה

  1. שוטפים את עלי הגפן במים חמים כדי שניתן יהיה לגלגל אותם (מים קרים מקשים אותם).
  2. מניחים את האורז במסננת, שוטפים תחת מים זורמים ומסננים.
  3. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את בשר הטלה הטחון חצי טיגון. מוסיפים את האורז המסונן לבשר טלה המטוגן, ממליחים מוסיפים מעט פלפל שחור ומערבבים.
  4. מגלגלים את תערובת האורז והבשר בתוך עלי הגפן.
  5. מסדרים שכבה של קוביות עגבניות בסיר רחב ויוצקים מעליהן מעט שמן זית.
  6. מניחים את העלים המגולגלים בצפיפות מעל העגבניות שבתחתית הסיר.
  7. מניחים שכבה נוספת של עגבניות מעל לעלי הגפן וממליחים מעט.
  8. מוסיפים מים רותחים לסיר, בצורה שתכסה את עלי הגפן ומביאים לרתיחה.
  9. מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור במשך 20 דקות.