מתוך התוכנית "אוכל של בית"
מרכיבים
- 1 ק"ג אפונה בתרמילים
- 5 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 1/2 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות
- 3 עלי דפנה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית בהרט
- 1/4 כפית הל טחון
- 1 מקל קינמון (לא חובה)
- מלח
- 5 כפות רסק עגבניות
- 4 שיני שום כתושות
- חופן כוסברה קצוצה
להגשה
- אורז לבן מבושל
אופן ההכנה
- פותחים את תרמילי האפונה ומחלצים מתוכם את הגרגרים.
- מחממים השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה.
- מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים לסיר את עלי הדפנה, הכמון, הבהרט ההל ומקל הקינמון (אם משתמשים). יוצקים לסיר כוס מים, ומבשלים במשך 20 דקות.
- מוסיפים לסיר את האפונה, השום הכתוש ואת רסק העגבניות ומבשלים עשר דקות נוספות או עד שהבשר רך. ממליחים לפי הטעם.
- לבסוף מוסיפים את הכוסברה הקצוצה. מגישים ליד אורז לבן מאודה.