כשאני נתקף פתאום רעב למשהו ספציפי, אני לא מרפה. אם, למשל, אני רוצה פיצה - אז מיד אתחיל ללוש בצק או אפשיר טורטייה או פשוט ארים את הטלפון ואזמין.

השבוע כשהתחשק לי סושי חיפשתי אצות נורי בבית ולא היה. אז אמרתי לעצמי, "נגלגל סושי עם פרוסות מלפפון דקות" - אבל גם מלפפון לא היה. שנייה לפני שוויתרתי קלטתי במקרר זוקיני, והימרתי עליו. פרסתי אותו לפרוסות דקות ושקופות באמצעות מנדולינה, מילאתי באורז ושאר ירקות, וצירפתי סויה ומטבל של איולי עם רוטב צ'ילי ירוק - שהפך אצלי לקטשופ החדש, הרוטב שאוכלים אתו הכל. והפלא ופלא - יצא מצוין.

כך תכינו מטבל איולי אסייתי:

מרכיבים

  • 2 חלמונים
  • 1 כפית ג'ינג'ר כתוש
  • 5 עלי בזיליקום
  • 1 כפית סויה
  • 1 כף גדושה רוטב צ'ילי ירוק
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה

  1. שמים את כל המרכיבים, חוץ מהשמן, במעבד מזון וטוחנים.
  2. לאחר שמתקבלת תערובת אחידה מזלפים לתוכה באטיות שמן, כשהמעבד ממשיך לפעול, עד שמתקבל רוטב בעל מרקם סמיך.

  • מאיר אלאלוף הוא סו-שף במסעדת "מסה" בתל אביב וכותב את הבלוג "שובב קולינרי"